NASA: Αυτό είναι το διαστημόπλοιο που θα ‘αγγίξει’ τον Ήλιο

NASA: Αυτό είναι το διαστημόπλοιο που θα ‘αγγίξει’ τον Ήλιο
nasa

Στα αποκαλυπτήρια της αποστολής που θα αναλάβει να "αγγίξει" τον Ήλιο για λογαριασμό της ανθρωπότητας προχώρησε η NASA σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα

Πρόκειται για το Polar Solar Probe, ένα διαστημόπλοιο που θα πλησιάσει πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία κοντά τον Ήλιο σε μία από τις σημαντικότερες αποστολές που έχουν προγραμματιστεί ποτέ.

Η αποστολή Polar Solar Probe θα αναχωρήσρει από τη Γη τον Ιούνιο του 2018 και θα τεθεί σε τροχιά από τον Ήλιο το 2024. Βασικός στόχος της θα είναι να δώσει χρήσιμες απαντήσεις για τις ηλιακές καταιγίδες που απειλούν δυνητικά τον πλανήτη μας.

Η κατασκευή του διαστημοπλοίου και το συνολικό κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. δολάρια. Ποσό που μάλλον αξίίζει τον κόπο αν αναλογιστεί κανείς ότι η αποσταση που θα διανύσει και από την οποία θα μας στέλνει τα χρήσιμα δεδομένα υπερβαίνει τα 89 εκατ. μίλια.

Για την ιστορία, η ονομασία της αποστολής έγινε προς τιμήν του Αμερικανου φυσικού Γιουτζίν Πάρκερ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε μελέτες τη δεκαετία του 1960 για τον “ηλιακό άνεμο”. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότο η NASA τιμά για πρώτη φορά εν ζωή επιστήμονα, καθότι ο Πάρκερ συμπλήρωσε αισίως τα 90 του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα