Οι μεγαλύτερες εκλείψεις που καταγράφηκαν ποτέ on camera

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΙΣΜΑ

Επειδή γνωρίζουμε ότι από τον φωτογραφικό φακό, αλλά και από αυτόν της κάμερας δεν ξεφεύγει τίποτα, σάς παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες εκλείψεις που καταγράφηκαν ποτέ (Vids+Pics)

Μοναδικές φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν το σπάνιο φυσικό φαινόμενο των εκλείψεων, έτσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Ενώ όλη η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη σημερινή έκλειψη σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες εκλείψεις που καταγράφηκαν, είτε από τον φωτογραφικό φακό είτε από αυτόν της κάμερας.

Οι εικόνες είναι μοναδικές και προκαλούν δέος για το φαινόμενο που είναι γεμάτο μυστήριο και ενδιαφέρον.

Δείτε ζωντανά τη σημερινή έκλειψη ηλίου.

1. Μάρτιος, 1970

Οι μεγαλύτερες εκλείψεις που καταγράφηκαν ποτέ on camera

Η Σελήνη καλύπτει όλη την επιφάνεια του ηλίου με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται μόνο ένας δακτύλιος φωτός. Η συγκεκριμένη έκλειψη ήταν ορατή σε όλη της Αμερικάνικη ήπειρο και φυσικά ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχει καταγραφεί.

Όπως αναφέρεται διήρκεσε 3 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, ενώ η επόμενη αντίστοιχη έκλειψη, που θα είναι ορατή σε όλη την Αμερική, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου του 2024.

2. 30 Ιουλίου, 1973

 

Η συγκεκριμένη έκλειψη ήταν ορατή από την Αφρική και επρόκειτο για ολική έκλειψη ηλίου που βύθισε στο σκοτάδι την ήπειρο για 7 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία της Σελήνης με ένα αεροπλάνο και κατάφεραν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο για 74 λεπτά, μέχρι και την κάλυψη του ηλίου.

3. Φεβρουάριος, 1979

Οι μεγαλύτερες εκλείψεις που καταγράφηκαν ποτέ on camera

 

Η έκλειψη ήταν ορατή κυρίως στην βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Πολλοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν μέχρι εκεί προκειμένου να παρακολουθήσουν το σπάνιο φαινόμενο, η επόμενη αντίστοιχη έκλειψη στην περιοχή αναμένεται αν πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου του 2017.

4. Ιούλιος, 1991

 

Ήταν μια από τις λίγες φορές που η Σελήνη έκρυψε εντελώς τον ήλιο. Η έκλειψη ήταν ορατή από τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Βραζιλία. Οι πολίτες των χωρών αυτών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φαινόμενο για 6 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα.

5. Αύγουστος, 1999

Οι μεγαλύτερες εκλείψεις που καταγράφηκαν ποτέ on camera

Πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες θα θυμούνται τη συγκεκριμένη έκλειψη, καθώς ήταν μια από τις μεγαλύτερες που ήταν ορατές από την ήπειρο. Η συγκεκριμένη έκλειψη ήταν μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, καθώς ο ήλιος καλύφθηκε εντελώς από τη Σελήνη. βυθίζοντας στο σκοτάδι όχι μόνο την Ευρώπη. αλλά και την Ασία. Μια αντίστοιχη έκλειψη έχει προβλεφθεί για το μακρινό 2132.

(Πηγή: Mirror)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχεται η μερική έκλειψη Ηλίου και η σούπερ Σελήνη. Ορατά φαινόμενα και στην Αττική

Πως να προφυλαχθείτε από το φαινόμενο της μερικής έκλειψης Ηλίου

LIVE EΙΚΟΝΑ: Σήμερα η μερική έκλειψη ηλίου στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network