Οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τις ίδιες φωνητικές τεχνικές με τους τραγουδιστές της Death Metal

Οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τις ίδιες φωνητικές τεχνικές με τους τραγουδιστές της Death Metal
Νυχτερίδες Thomas Lipke / Unsplash

Επιστήμονες στη Δανία ανακάλυψαν ότι οι νυχτερίδες θα μπορούσαν να είναι οι τραγουδιστές "death metal" του ζωικού βασιλείου.

Ένα απίστευτο εύρημα έφερε στο φως μια έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, καθώς αποδείχθηκε πως οι νυχτερίδες διαθέτουν ένα τεράστιο φωνητικό εύρος, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ αυτό των ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, οι νυχτερίδες χαιρετούν η μία την άλλη με γρυλίσματα που θυμίζουν αυτά των death metal τραγουδιστών.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό PLOS Biology, εστιάζει στο πως λειτουργεί ο λάρυγγας των νυχτερίδων. Η παραγωγή του ήχου φαίνεται να προέρχεται από τις κοιλιακές πτυχές, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις φωνητικές χορδές, κάτι που είναι σπάνιο στο ζωικό βασίλειο.

“Αν ακούσετε μια αποικία νυχτερίδων το καλοκαίρι, μπορείτε να ακούσετε αυτούς τους ήχους πολύ καθαρά”, είπε ο καθηγητής Coen Elemans, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας. “Δεν γνωρίζουμε τη λειτουργία των ήχων, αλλά τις κάνουν όταν είναι ενοχλημένες μεταξύ τους και όταν πετούν μακριά”, δήλωσε.

Το εύρημα προέκυψε τυχαία όταν οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν πώς οι νυχτερίδες παράγουν ήχους υψηλής συχνότητας για ηχοεντοπισμό.

Κατά τη λήψη ενός βίντεο παρατήρησαν τις φωνιτικές χορδές στις νυχτερίδες και είδαν τις κοιλιακές πτυχές να δονούνται σε χαμηλές συχνότητες, που κυμαίνονται από 1 έως 5 kilohertz.

“Η μόνη χρήση στους ανθρώπους για αυτές τις φωνητικές χορδές είναι κατά τη διάρκεια ενός death metal τραγουδιού και του τραγουδιού. Οι ταλαντώσεις γίνονται πολύ ακανόνιστες, γίνονται πολύ τραχιές και αυτό είναι που θυμίζει πολύ το γρύλισμα του death metal” είπε ο Elemans στον Guardian.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα