Πώς θα είναι το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια

Πώς θα είναι το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια

Δείτε την έρευνα που προκαλεί αίσθηση. Πως θα μοιάζει σύμφωνα με τις προβλέψεις επιστημόνων το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια από σήμερα (Pics)

Σε 100.000 χρόνια από σήμερα, το ανθρώπινο πρόσωπο δεν θα έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο του homo sapiens.

Πριν από 800.000 χρόνια, οι κλιματικές αλλαγές προκάλεσαν αλλαγές στο μέγεθος του εγκεφάλου και του κρανίου του ανθρώπου οδηγώντας αργά και σταθερά, στη σημερινή του μορφή. Σήμερα άλλωστε, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προγόνων μας.

Ο καλλιτέχνης και ερευνητής Nickolay Lamm συνεργάστηκε με ομάδα γενετιστών από το Πανεπιστήμιο του Washington για να αποτυπώσουν την πρόβλεψη τους για τη μελλοντική εξέλιξη του προσώπου του ανθρώπινου είδους. Αν υπάρχει μετά από 100.000 χρόνια βέβαια. Ο Lamm εικονοποίησε στην ουσία το αποτέλεσμα της μελέτης του καθηγητή του Πανεπιστημίου, Dr. Alan Kwan, η οποία βασίζεται στις κλιματικές αλλαγές και την προσαρμογή του ανθρώπου σε αυτές.

Όπως δηλώνει ο κ. Lamm οι αλλαγές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αλλαγές που θα έχουν προκληθεί στο εξωτερικό περιβάλλον και το ανθρώπινο γένος θα επιβιώσει.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές;

Το μέτωπο σταδιακά θα μεγαλώνει ανάλογα με το μέγεθος του εγκεφάλου. Τα μάτια θα γίνονται κι αυτά μεγαλύτερα, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να βλέπει καλύτερα μιας και οι άνθρωποι θα ζουν σε πιο σκιερά περιβάλλοντα μακριά από τον ήλιο.

Το δέρμα θα γίνει πιο σκούρο για να μην είναι τόσο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Μεγαλύτερο θα έχουν και τα ρουθούνια για να μπορεί ο άνθρωπος να αναπνέει σε συνθήκες λιγότερου οξυγόνου. Ακόμα και σε άλλους πλανήτες, στους οποίους είναι πιθανό να έχει "μεταναστεύσει".

Μια ακόμα αλλαγή θα είναι ότι τα βλέφαρα θα γίνουν πιο παχιά και το υπερβλεφαρόδες τόξο θα γίνει πιο έντονο, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες και τις επιπτώσεις της χαμηλής βαρύτητας.

Οι πιο έντονες αλλαγές θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σε 40.000 χρόνια από σήμερα και θα αλλοιώσουν αυτά που σήμερα θεωρούνται σύμβολα ομορφιάς, όπως είναι τα μάτια και το σχήμα τους.

Τα μαλλιά θα γίνουν επίσης πυκνότερα για να συγκρατούν την απώλεια θερμότητας από ένα μεγαλύτερο κεφάλι

Επίσης, η τεχνολογία θα έχει κάνει τέτοια πρόοδο, που οι γονείς θα μπορούν να επιλέγουν το DNA του παιδιού τους και να καθορίζουν το χρώμα των ματιών του, την ποιότητα των δοντιών του και άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να τροποποιηθούν γενετικά.

Δείτε σε φωτογραφίες την εξέλιξη του προσώπου κατά τον Dr. Alan Kwan:

Το ανθρώπινο πρόσωπο σήμερα:

Πώς θα είναι το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια

Το ανθρώπινο πρόσωπο σε 20.000 χρόνια:

Πώς θα είναι το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια

Το ανθρώπινο πρόσωπο σε 60.000 χρόνια:

Πώς θα είναι το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια

Το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια:

Πώς θα είναι το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια
Το ανθρώπινο πρόσωπο σε 100.000 χρόνια

Πηγή: Forbes

SHARE:

24Media Network