Επιστολή σοκ: Απειλούν με εκτελέσεις τον Αναστασιάδη και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με εκτελέσεις απειλούν τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο. Απειλές και κατά μελών των οικογενειών τους (Pic)

Σοβαρότατες απειλές για τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνουν άγνωστοι σε επιστολή τους.

Η επιστολή, που εστάλη στην εφημερίδα "Πολίτης" , σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, οι αρμόδιοι στον "Πολίτη" την παρέδωσαν σε ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας.

Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται "Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας" και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013.

Σε αυτή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους.

"Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή δείχνει πως αυτός που τη συνέταξε έχει αν μη τι άλλο καλές γνώσεις χρήσης της ελληνικής γλώσσας, αφού τόσο η ορθογραφία όσο και το συντακτικό παρουσιάζουν μια εικόνα που παραπέμπει σε πρόσωπο με στοιχειώδη μόρφωση.

Η επιστολή "υπογράφεται" από κάποια "Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου". Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, καθώς δεν έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες.

SHARE: