Εκτέθηκε ο “αρχισυντάκτης” του Μαξίμου

Οι μεταπηδούντες από την δημοσιογραφία στην πολιτική δεν ξεχνούν τις παλιές συνήθειες ενώ η Ν.Δ βρίσκεται σε διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου.

“Αρχισυντάκτης”

Οι «μεταγραφές» από τον χώρο της δημοσιογραφίας στην πολιτική, κι ενίοτε τα πρωθυπουργικά γραφεία, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Εν πολλοίς είναι λογικό ή ακόμη και θεμιτό.

Καλό είναι όμως όσοι κάνουν το «άλμα» να αφήνουν πίσω τις δημοσιογραφικές – αρχισυντακτικές συνήθειες. Όπως για παράδειγμα το να υπαγορεύουν τίτλους σε ιστότοπους για να «δώσουν τον τόνο» (διορθώνοντας παράλληλα τους …τόνους). Στο «μικρό μας χωριό» της πολιτικής πιάτσας, να ξέρουν, όλα μαθαίνονται.

Εξίσου καλό είναι σε καιρούς πολιτικής ρευστότητας να ζυγίζουν κάπως καλύτερα τις «εμπνεύσεις» τους. Γιατί αλλιώς μπορεί να έχουν αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό από το επιδιωκόμενο.

Στο θέμα θα επανέλθουμε…

Ψάχνουν τους υπόλοιπους …Πάτσηδες

Ο τίτλος θα υπέθετε κανείς πως αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον περίφημο τομέα Διαφάνειας που έχει οργανώσει και εποπτεύει ο Παύλος Πολλάκης. Όχι όμως. Αφορά την γραμματεία του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες της στήλης το τελευταίο δίμηνο «περνά από κόσκινο» κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Κυρίως όσον αφορά το ποιες σχέσεις αναπτύσσει και με ποιους επιχειρηματίες. Στόχος να εντοπιστεί ο επόμενος «Πάτσης» πριν τον ανακαλύψει ο αντίπαλος και να καλυφθούν τα ίχνη.

Στο πλαίσιο αυτό ελέγχονται όλες οι κινήσεις των βουλευτών, επίσημες και ανεπίσημες. Αξιοποιούνται μάλιστα και …στατιστικές μέθοδοι με αριθμητικά δεδομένα που αφορούν την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα. Ουσιαστικά η πρακτική αυτή αποτελεί μια έμμεση αναγνώριση ότι η Κ.Ο της Ν.Δ είναι «φυτώριο σκανδάλων».

Για όποιον απορεί γιατί δεν χρησιμοποιείται στην υπόθεση αυτή ο μηχανισμός των παρακολουθήσεων η απάντηση είναι απλή: Το κόστος αλλά και το μέγεθος της «επιχείρησης» πόσο μεγάλο μηχανισμό κοριών να έχουν πια;

Ο Happy Traveler τους μπέρδεψε

Από κόσκινο περνάνε όλες οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτές τις μέρες. Μια και ο «Νο 1» δημοσιογραφικός στόχος έχει γίνει το να «εντοπιστεί» αν οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάϊο. Έτσι λοιπόν ο διάλογος του πρωθυπουργού με έναν ορειβάτη κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης Κορυδαλλού μεταβλήθηκε σε «ομολογία» της ημερομηνίας που θα στηθούν στην χώρα οι κάλπες.

«Θέλω και εγώ να πάω στον Όλυμπο τον Μάιο, μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι έτσι οι εκλογές τοποθετήθηκαν αυτομάτως στις αρχές Απριλίου ώστε οι δεύτερες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις τα μέσα Μαΐου.

Βεβαίως κανείς δεν σκέφθηκε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να σχεδιάζει ένα τριημεράκι απόδρασης …ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις με τις εκλογές να έχουν προκηρυχθεί Μάιο. Δεν τον έχουν ικανό μετά από όσα έχουν δει;

Ρουμάνικο σκάνδαλο

Για υπόθεση που ίσως αποδειχθεί «σκάνδαλο πολλών … megawatt» κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησε η ΔΕΗ για την εξαγορά της ρουμανικής ENEL. Προφανώς την προσοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τράβηξε» το ότι πρόκειται για εταιρία στην οποία ήταν στέλεχος ο Γιώργος Στάσσης, δηλαδή ο σημερινός διοικητής της ΔΕΗ.

Είναι βέβαιο πως και αυτή η υπόθεση μπαίνει στον ογκώδη φάκελο που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω πρόσωπο. Άλλωστε την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλο την εικόνα της λεηλάτησης του δημοσίου που – όπως εκτιμούν – χαρακτηρίζει την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Βομβαρδίζει» με υποψήφιους το ΚΚΕ

Το ‘πε και το κάνε το ΚΚΕ. «Βομβαρδίζει» τις τελευταίες ημέρες με ανακοινώσεις υποψηφίων, στήνοντας τα ψηφοδέλτιά του πριν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Έτσι μετά τον Διονύση Τσακνή (Επικρατείας), την Σεμίνα Διγενή (Νότιος Τομέας) και τον Θέμη Πάνου (Α’ Αθήνας) ανακοίνωσε την Λιάνα Κανέλλη (κλασσικά στην Α’ Αθήνας), τον καθηγητή Κώστα Γουλιάμο (Βόρειος Τομέας), τον γνωστό ηθοποιό Παύλο Ορκόπουλο (Νότιο Τομέα) και τον καθηγητή της Παντείου Γιώργο Ρούση. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες σε μεγάλη κόντρα με το ΚΚΕ σχετικά με σειρά ιδεολογικών ζητημάτων που πολλές φορές έφθασε σε ακρότητες. Τα πράγματα προφανώς άλλαξαν.

Συμμαχίες σε …προχωρημένο στάδιο για το Μέρα 25

Στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες «κλείνει» σταδιακά προεκλογικές συμμαχίες το Μέρα 25. Τα αποτελέσματα των επαφών που γίνονται τους τελευταίους μήνες σύντομα θα φανούν.

Στην τελευταία του ομιλία στην Βουλή την Τρίτη, ο Γιάννης Βαρουφάκης σχολιάζοντας την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει προγραμματικά με το Μέρα 25 πριν προκηρυχθούν οι εκλογές άφησε να εννοηθεί ότι η πρόσκληση αυτή έχει πλέον «καεί». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «προχωράμε τον διάλογο με το αγωνιστικό κομμάτι της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου μέρους της βάσης σας που δεν το βάζει κάτω. Με ανθρώπους ανένταχτους, τίμιους, άσπιλους. Με πατριώτες που δεν αντέχουν να βλέπουν την δέσμια Ελλάδα εντός μιας δέσμιας Ευρώπης».

Η φράση αυτή φυσικά δεν είναι τυχαία. Αφορά τις προχωρημένες συζητήσεις με στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και υποψηφίους που στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν. Κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Ιανουαρίου. Τυχαία δεν είναι επίσης και η αναφορά σε «πατριώτες» μια λέξη που σπάνια συνηθίζει να περιλαμβάνει στο λεξιλόγιο του ο γραμματέας του Μέρα 25. Μάλλον αφορά τις ιδεολογικές προσεγγίσεις κάποιων εκ των συνομιλητών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα