Η αδιευκρίνιστη βολή της Ντόρας και τα δύο χρόνια λιτότητας που έρχονται

Δεν θα μάθουμε αν στόχευε στον Γεωργιάδη η τον Μητσοτάκη η Ντ.Μπακογιάννη με την τελευταία "ρουκέτα" της, όμως ξέρουμε με την σιγουριά των ειδικών τι έρχεται στην οικονομία το 2024 και το 2025

Ό Άδωνις και τα τρένα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον έχει βάλει κάποιο συνεργάτη του σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθεί τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα αν τον πλανήτη. Αλλιώς δεν εξηγείται το πώς κάθε φορά που πρέπει να τοποθετηθεί για την τραγωδία των Τεμπών, έχει σαφή γνώση για κάποιο δυστύχημα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Έτσι συνέβη και χθες στην Βουλή αφού ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ δηλώσε πως «πριν από λίγο δυστυχώς ανακοινώθηκε ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν ξέρω αν το διαβάσατε στις ειδήσεις. Ένα τρένο με χημικά έφυγε από την πορεία του και μια ζώνη ενός χιλιομέτρου εκκενώνεται, γιατί υπάρχει φόβος ότι έχει γίνει διαρροή χημικών». Υποστηρίζοντας στην συνέχεια βέβαια ότι στις ΗΠΑ «δεν υπήρξε διχασμός» όπως εδώ στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε κάποιες εγχώριες μοναδικότητες. Υποθέτουμε ότι στις ΗΠΑ δεν θα θεσπίσουν ακαταδίωκτο για την επιτροπή που θα ελέγξει το αδίκημα. Ούτε ο Μπάιντεν θα στέλνει επιστολές στον εισαγγελέα που θα επιληφθεί της υπόθεσης…

Συνεχίστηκε η κόντρα ΚΚΕ-Μέρα 25

Στην αίθουσα της Βουλής δόθηκε χθες η συνέχεια της κόντρας ΚΚΕ – Μέρα 25 σχετικά με επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη στην δηλώνεται πως τάσσεται υπέρ του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει πλαστή.

Όπως είπε στην ομιλία του ο Γ.Βαρουφάκης «μετά τις εκλογές του 2019, με αγάπη, με συντροφικότητα εξήγησα σε στέλεχοςτου KKE ότι επρόκειτο για πλαστογραφία. Σας είπα ότι δεν πιστεύω ότι το ΚΚΕ με την βαριά ιστορία που έχετε υποχρέωση να τιμάτε, μπορεί ποτέ να κάνατε κάτι τέτοιο εσκεμμένα. Δυστυχώς, τέσσερα χρόνια μετά, φέτος, ξαναφέρατε την ίδια πλαστογραφία, αν και ξέρατε ότι είναι πλαστογραφία».

Απάντηση ανέλαβε να δώσει η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου λέγοντας πως «Το έγγραφο αυτό είναι από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής. Και, εμείς βάζουμε επιπλέον κι ένα ερώτημα, γιατί ήδη η αναφορά σε αυτό το έγγραφο έχει ειπωθεί πολλαπλώς. Γιατί τέσσερα χρόνια δεν το καταγγείλατε ότι είναι πλαστό και να αποσυρθεί; Και κυρίως, γιατί δεν λέτε ποιος το πλαστογράφησε; Δεν σας ενδιαφέρει;»

Οι μονοεδρικές

Θετικά τα μηνύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακούγεται, από τις άτυπες προεκλογικές μετρήσεις στις 9 μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες από αυτές, όπως η Κεφαλονιά και η Σάμος φήμες λένε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται αισθητά ενώ στις υπόλοιπες (με εξαίρεση την Ευρυτανία) η εικόνα που προκύπτει είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «στήθος με στήθος» με την Νέα Δημοκρατία.

Με δεδομένο ότι οι μονοεδρικές – παραδοσιακά- θεωρείται πως εκφράζουν την «τάση αλλαγής κλίματος» αυτά τα δείγματα είναι σαφώς ενθαρρυντικά για την Κουμουνδούρου.

Ποιον στόχευσε η Ντόρα;

Η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι γνωστό, πως έχει τον δικό της αυτόνομο ρόλο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Τόσο «θωρακισμένο» που μπορεί να λέει οτιδήποτε για οποιονδήποτε.

Το ερώτημα όμως είναι ποιόν ακριβώς στόχευε χθες όταν αρνήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπη – και μάλιστα απαξιωτικά ( “εχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε”)- να απαντήσει σε ερώτημα για το Γιάννη Ραγκούση και το θέμα της κατοικίας του στην Πάρο. Αυτό δηλαδή που επανέφερε μετά από καμιά 10αριά χρόνια στην επικαιρότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απορία προκύπτει γιατί είναι γνωστή η αντιπάθεια της αδελφής του πρωθυπουργού για τον υπουργό Ανάπτυξης. Από την άλλη όμως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ είναι μάλλον απίθανο να δίνει όλο αυτό το show των τελευταίων ημερών δίχως την έγκριση του προέδρου. Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει «Νο2» στην Ν.Δ τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Χρονιές λιτότητας

Το ποιος θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές δεν μας το είπε η Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, άλλωστε δεν είναι αυτή η δουλειά του. Αυτό που μας είπε όμως είναι πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει δεν …θα περάσει καλά.

Σύμφωνα όσα αναφέρονται στην έκθεση «το 2023 θα είναι το τελευταίο έτος εφαρμογής της ρήτρας διαφυγής και το 2024 θα είναι μεταβατικό μέχρι την οριστικοποίηση του νέου πλαισίου. Στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την τελική μορφή του οριστικού πλαισίου που θα τεθεί σε ισχύ από το 2025 και στις προβλέψεις του οποίου θα πρέπει να προσαρμοστεί η δημοσιονομική πολιτική της χώρας μας. Συνεπώς, στο προσεχές διάστημα η νομισματική και η δημοσιονομική πολιτική θα έχουν περιοριστική κατεύθυνση».

Όπως καταλαβαίνετε η φράση «περιοριστική κατεύθυνση» στα απλούστερα ελληνικά λέγεται «λιτότητα».

Το ευχαριστώ στον Καμίνη

Ένα ευχαριστώ επεφύλασσε στον Γιώργο Καμίνη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης.Το Νομοσχέδιο ήταν η τελευταία νομοθετική διαδικασία την οποία εισηγούταν εκ μέρους του Πασοκ Κινήματος Αλλαγής ο Γ. Καμίνης ως αρμόδιος τομεάρχης.

Ο κος Μηταράκης ζήτησε τον λόγο για να ευχαριστήσει τον Γ. Καμίνη για την σκληρή μεν αλλά εποικοδομητική κριτική του τα τελευταία 3,5 χρόνια ως αρμόδιος τομεάρχες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο επέλεξε να μιλήσει και ο π. Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τιμητικό και για τον Γ. Καμίνη και με τον οποίο έχουν εξαιρετική σχέση Στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο Καμινης είχε στηρίξει ανοιχτά τον πρώην πρωθυπουργό

Ο Γ. Καμίνης υπήρξε δύο θητείες Δήμαρχος Αθηναίων και μια θητεία Βουλευτής με το Πασοκ – Κιναλ ενώ όπως ανακοίνωσε σχεδόν ένα χρόνο πριν, δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα