ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη (6 Μαΐου 1954) είναι Ελληνίδα νομικός, πολιτικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Πολιτισμού, πρώην υπουργός Εξωτερικών, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέγεται πρώτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο Νομό Χανίων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Νομική Σχολή, όπου αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Νοέμβριο του 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κερδίζοντας τη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας, όπου επανεξελέγη και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 1990. Τον Οκτώβριο του 1990, ορκίστηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και τον Δεκέμβριο του 1992 ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού. Τον Σεπτέμβριο του 1996, τον Απρίλιο του 2000, τον Σεπτέμβριο του 2007 και τον Οκτώβριο του 2009, εξελέγη πρώτη σε σταυρούς βουλευτής Α΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της πόλης των Αθηνών Δήμαρχος Αθηναίων, με ποσοστό 60,6%, που είναι το μεγαλύτερο που έχει πάρει ποτέ δήμαρχος στο δήμο της Αθήνας. Τον Φεβρουάριο του 2006 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση την οποία κατείχε μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009. Τον Νοέμβριο του 2009 διεκδίκησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τον Μάιο του 2010 διεγράφη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του 2010 ηγήθηκε πρωτοβουλίας πολιτών που ίδρυσαν το πολιτικό κίνημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ).

O Κυριάκος Μητσοτάκης στα Τέμπη

Εκλογές 2023: Τέμπη και οικογενειοκρατία στο "κάδρο" του BBC - "Κρατική δολοφονία των παιδιών μας"

Εκτενές ρεπορτάζ του κορυφαίου βρετανικού Μέσου εν όψει εκλογών στη χώρα μας. Η επίσκεψη στα Τέμπη, η οργή των συγγενών και τα οικογενειακά δίκτυα που "εξακολουθούν να κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή".

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Μπακογιάννη: Η τριμερής με τις ΗΠΑ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σταθερότητα και την ευημερία της ανατ. Μεσογείου

Η συνεργασία με τις ΗΠΑ θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και θα εδραιώσει τους διατλαντικούς δεσμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η αδιευκρίνιστη βολή της Ντόρας και τα δύο χρόνια λιτότητας που έρχονται

Η αδιευκρίνιστη βολή της Ντόρας και τα δύο χρόνια λιτότητας που έρχονται

Δεν θα μάθουμε αν στόχευε στον Γεωργιάδη η τον Μητσοτάκη η Ντ.Μπακογιάννη με την τελευταία "ρουκέτα" της, όμως ξέρουμε με την σιγουριά των ειδικών τι έρχεται στην οικονομία το 2024 και το 2025

Ντόρα Μπακογιάννη: "Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης"

Ντόρα Μπακογιάννη: "Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης"

"Δεν θα κάνουμε καμία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης στην πρώτη εκλογή" είπε η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη για Τέμπη: Βεβαίως υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων

Για ευθύνη πολιτικών προσώπων έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τον νόμο της κινητικότητας που επέτρεψε στον κατηγορούμενο να αναλάβει καθήκοντα σταθμάρχη.

Υποκλοπές: Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι άλλαξε τηλέφωνο υπό τον φόβο του Predator

Υποκλοπές: Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι άλλαξε τηλέφωνο υπό τον φόβο του Predator

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της βουλεύτριας Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποκάλυψε πως "καλού-κακού" άλλαξε συσκευή όταν πληροφορήθηκε πως ενδεχομένως υπήρξε και η ίδια θύμα παρακολούθησης μέσω Predator.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη: "Δεν θα πάρει F-16 η Τουρκία μέχρι τις εκλογές"

Η Ντόρα Μπακογιάννης σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Αμερικανοί δεν θα πουλήσουν F-16 στον Ερντογάν με΄χρι τις τουρκικές εκλογές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη παρουσίαση της σειράς Podcast του NEWS 24/7 "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974 - 2019"

Ντόρα Μπακογιάννη: Όταν κόλλησε 376 φορές την ίδια αφίσα του Μητσοτάκη - Το "απαγορευτικό πτήσης" του Κουτσόγιωργα

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στη παρουσίαση της σειράς Podcast του NEWS 24/7 "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974 - 2019". Όσα είπε για το 1981 της Αλλαγής, το 1985 "του διχασμού", την κόντρα με τον Μένιο Κουτσόγιωργα αλλά και για τα κίνητρα των νέων.

Οι Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Φίλης και Χάρης Καστανίδης στην εκδήλωση για τη σειρά Podcast του NEWS 24/7, "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974-2019"

Podcast NEWS 24/7: Μπακογιάννη, Φίλης και Καστανίδης μίλησαν για την αξία της συμμετοχής στις εκλογές

Η παρουσίαση της σειράς Podcast του NEWS 24/7 "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974 - 2019". Τι δήλωσαν, οι Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Φίλης και Χ. Καστανίδης για τις εκλογές του παρελθόντος αλλά και τις επερχόμενες.

Οι εκλογές της Μεταπολίτευσης: Η εκδήλωση για τη σειρά Podcast του NEWS 24/7

Οι εκλογές της Μεταπολίτευσης: Η εκδήλωση για τη σειρά Podcast του NEWS 24/7

Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Φίλης και Χάρης Καστανίδης συζήτησαν για το Podcast, τις εκλογές και τη Μεταπολίτευση στο πλαίσιο της παρουσίασης της σειράς Podcast του NEWS 24/7 "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974-2019"

Μπακογιάννη: Ανησυχία για Τουρκία και φόβος για την περίοδο ακυβερνησίας

Μπακογιάννη: Ανησυχία για Τουρκία και φόβος για την περίοδο ακυβερνησίας

Ανησυχία για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη και προέβλεψε πως η Άγκυρα θα προσπαθήσει να εκνευρίσει την Ελλάδα. Τι είπε για την παρουσία Μητσοτάκη στα εγκαίνια του Ιδρύματος "Αντώνης Σαμαράς".

Από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος μπροστά από την είσοδο της Βουλής

Τροχαίο στη Βουλή: Αναβλήθηκε για ένα χρόνο η δίκη για τον θάνατο του Ιάσονα

Άλλο ένα χρόνο θα χρειαστεί να περιμένει η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2023.

Τροχαίο ατύχημα με μηχανή μπροστά από την είσοδο της Βουλής, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Ιάσονα - Το χρονικό του δυστυχήματος

"Αναβιώνει" σήμερα ο τραγικός θάνατος του 23χρονου Ιάσονα, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021. Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας απέδωσε στον οδηγό η Εισαγγελία.

Χρήστος Ράμμος

Ο γενναίος δικαστής Ράμμος έσπασε την "ομερτά" στις υποκλοπές, εισαγγελέας υπάρχει;

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έκανε το καθήκον του, αποκαλύπτοντας ότι το αρχείο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή Κοντολέοντα. Οι ομότεχνοί του στην Εισαγγελία πρέπει τώρα να κάνουν το δικό τους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα κάνει πόλεμο

Η δαιμονοποίηση των πολιτικών αντιπάλων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάλυση της όποια δυνατότητας πολιτικού διαλόγου, καθώς και στην ακύρωση θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών.

Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη: Αναμφισβήτητο ρίσκο η μη αλλαγή του εκλογικού νόμου από τον Μητσοτάκη

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει την άποψη ότι ο εκλογικός νόμος θα έπρεπε να αλλάξει εκ νέου διατηρώντας έτσι αποστάσεις από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σπυρόπουλος: Η κ. Μπακογιάννη τρομοκρατεί μέλη της ΕΥΠ

Σπυρόπουλος: Η κ. Μπακογιάννη τρομοκρατεί μέλη της ΕΥΠ

Στο θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος και διερωτήθηκε "αν οι συνταγματολόγοι χώρας έχουν άδικο και οι μόνοι που ξέρουν είναι οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης".

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: "Η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά"

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις της Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, υπογράμμισε πως η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται.

Κατακραυγή κατά Μητροπολίτη Δωδώνης: Πυρά από τον πολιτικό κόσμο για όσα είπε για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις

Κατακραυγή κατά Μητροπολίτη Δωδώνης: Πυρά από τον πολιτικό κόσμο για όσα είπε για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις

Εκπρόσωποι από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση έσπευσαν να καταδικάσουν τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης ότι δεν πρέπει να γίνεται άμβλωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού.

Νεοφιλελευθερισμός... Uber Alles

Νεοφιλελευθερισμός... Uber Alles

Τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Guardian για "ειδικές σχέσεις" της Uber με πολιτικούς ανα τον κόσμο από το 2014, προκαλούν συνειρμούς για την Ελλάδα και την Νέα Δημοκρατία. Προβληματίζουν οι δηλώσεις στήριξης που έκαναν -τότε- ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και στελέχη που βρίσκονται σήμερα σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χρήστος Σταϊκούρας

Η συζήτηση για τρίτες κάλπες και η "παγίδα" των διπλών εκλογών για τη ΝΔ

Εισηγήσεις εάν στις δεύτερες εκλογές οριακά δεν έχει αυτοδυναμία, να προχωρήσει και σε τρίτες δέχεται ο Κ. Μητσοτάκης, την ώρα που η ΝΔ κινδυνεύει από χαλαρή ψήφο στις πρώτες κάλπες