Η ακρίβεια των Χούθι και το παζάρι του Λοβέρδου

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρώην υπουργός του Σαμαρά χάνει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ και ξεκινά παζάρι ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φορτώσει τις τιμές των σούπερ-μάρκετ στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Αντίποινα

Δεν «μασάνε τα λόγια τους» στον Περισσό, μετά την πρόταση του Νίκου Δένδια ώστε το αρχηγείο για τις επιχειρήσεις της Δύσης εναντίον των Χούθι να εγκατασταθεί στην Λάρισα. Πρόταση που είναι πολύ πιθανόν να γίνει αποδεκτή.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την στάση της κυβέρνησης «δεν φτάνει,που με την αποστολή φρεγάτας στέλνει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο “στόμα του λύκου” για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τώρα κλιμακώνει επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή και καθιστά το λαό μας στόχο αντιποίνων».

Η λέξη «αντίποινα» είναι ισχυρή και εξαιρετικά σαφής. Απαιτώντας προφανώς συγκεκριμένες απαντήσεις που είναι άγνωστο αν θα δοθούν.

Χούθι και ακρίβεια

Απάντηση στα παραπάνω μπορεί, ίσως, να αποτελεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη χθές στην Βουλή. Που εξήγησε γιατί είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση η παρουσία των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ «έχει δημιουργήσει μια τεράστια επιβάρυνση σε ότι αφορά το διακομιστικό εμπόριο. Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα ασφάλιστρα όλων των πλοίων, έχει αυξηθεί ο κίνδυνος ο οποίος προφανώς προκαλείται με αποτέλεσμα να υπάρχει μετακύλιση και στα εμπορεύματα».

Άπορία: Μήπως σε λίγο θα συνδεθεί το θέμα με την …όξυνση της ακρίβειας στην Ελλάδα; Όλα να τα περιμένει κανείς.

Το παζάρι

Στον ΠΑΣΟΚ δεν έχουν …πολύ-σκάσει για την μεταπήδηση της Έφης Χριστοφιλοπούλου στην Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε η εξέλιξη ήταν γνωστή από καιρό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για κάποιο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος  – όπως ίσως θα μαντέψατε- για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι φήμες λένε ότι ήταν αυτός που προορίζονταν για μία θέση στο ευρω-ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Έχοντας μάλιστα και την άνωθεν υποστήριξη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Άλλωστε αυτούς τους δύο τους ενώνουν πολλά.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι εξελίξεις δεν προοιωνίζονται ευνοϊκές για τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά. Όπως άλλωστε σχολίαζε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ «δεν χωράνε δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στο ευρω-ψηφοδέλτιο».

Υπό αυτή την οπτική μπορεί να αντιληφθεί κανείς πολύ πιο καλά την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να δημιουργήσει φορέα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές. Το παζάρι προφανώς συνεχίζεται…

Και η Άννα

Μια και αναφερθήκαμε στις σχέσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορούμε να αφήσουμε απέξω την Άννα Διαμαντοπούλου. Δεν θα  ήταν σωστό.

Όπως διαβάζουμε θα κάνει αισθητή την παρουσία της την Δευτέρα ως μέλος του πάνελ που θα προλογίσει το βιβλίο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

Στη εκδήλωση βέβαια κορυφαίος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Που θα έχει υποθέτουμε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για την σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τον χώρο του κέντρου. Παρουσία της Μαρίας Δαμανάκη, του Σταύρου Δήμα και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα