Η “ακροδεξιά” επιχείρηση του Μαξίμου και η γκρίνια του Τσούνη για τα ελληνικά δικαστήρια

Όταν η Ν.Δ διαγωνίζεται με την Ελληνική Λύση για τα ακροδεξιά κοινά και ο Αμερικανός πρεσβευτής ζητά αλλαγές στην ελληνική δικαιοσύνη.

Υπόγειος Πόλεμος στα (ακρο)δεξιά

Καθόλου δεν κρύβει τον εκνευρισμό της η Ελληνική Λύση, εκτιμώντας ότι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εκτυλίσσεται μια προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων της. Κάτι σαν “υπόγειος πόλεμος στα χωράφια της ακροδεξιάς”. Σε αυτό εντάσσει και το 600άρι στους αστυνομικούς – λιμενικούς αλλά και την διάταξη που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη απόστρατων αξιωματικών στα υπουργεία (τι πολιτικές απόψεις θεωρείτε ότι θα έχει η πλειοψηφία αυτών; ).

Όπως φαίνεται στο κόμμα του Βελόπουλου πιστεύουν πως η προσπάθεια αυτή έχει σχεδιαστεί από το Μαξίμου που έχει λάβει τις δέουσες συμβουλές από τους … “ειδικούς”. Δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που πρόερχονται από τον χώρο της Ακροδεξιάς . Έτσι καθόλου περίεργη δεν είναι η απαξίωση του επιδόματος για τους στρατιωτικούς από την Ελληνική Λύση όπως και η γκρίνια της για την εξαίρεση των στρατιωτικών από την σχετική πρόβλεψη. Κι εκεί …πελατεία έχει.

Της νύχτας τα καμώματα

Μια και αναφερθήκαμε στον Μάκη Βορίδη να σημειώσουμε την έφεσή του τελευταία στο να καταστείλει την δράση των νυχτερινών κέντρων που ενοχλούν με ηχορύπανση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους – λέει- που στηρίζει την ενίσχυση των “αστυνομικών” χαρακτηριστικών της Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών στην Βουλή “ορισμένα από αυτά τα καταστήματα έχουν αντικοινωνικές συνήθειες” τονίζοντας πως “δεν είναι πάντα τυπικού χαρακτήρα ο έλεγχος”. Υπονοώντας σαφώς ότι απαιτείται μια υπηρεσία που να τα καταφέρνει με τα κυκλώματα της νύχτας.

Κάποιοι πιστεύουν πάντως ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο υπουργός Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Αθηναίων. Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε αποφασισμένος να βάλει τέλος στην όχληση των νυχτερινών κέντρων στο Γκάζι και άλλες περιοχές της Αθήνας.

Οι Ρομά

Πάλι για την δημοτική αστυνομία: Κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είτε δεν καταλαβαίνουν τι λένε και σε ποια περίοδο το λένε, είτε συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αλλιώς πως να εξηγήσουμε την ατάκα που εκστόμισε χθες στην Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρώνιας: “ Πριν από 15 ημέρες στη Λαμία ο δημοτικός αστυνόμος κάνει μια παρατήρηση σε έναν Ρομά και τηλεφωνεί ο Ρομά και έρχονται 15 με 20 άτομα και τον κάνουν τον άνθρωπο, μαύρο στο ξύλο. Βέβαια, πήγα και το είδα στο νοσοκομείο και ο άνθρωπος, γλύτωσε από τύχη. Αυτό γιατί το λέω; Γιατί, νομίζω, ότι έχει μεγάλη σημασία να αποκτήσει αυτό που λέμε κρατική υπόσταση η Δημοτική Αστυνομία, η οποία μέχρι τώρα, ήταν κάτι μεσοβέζικο”

Κάτι ετοιμάζεται;

Όταν σε μια περίοδο που συζητείται το αν η κυβέρνηση παρακολουθούσε τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίζονται δημοσιεύματα που μιλούν προσωπική πολιτική του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και για διαφορετική ατζέντα από την κυβερνητική, τότε ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει.

Για την ακρίβεια πολλά από τα επιτελεία της αντιπολίτευσης το έχουν κάνει. Ορισμένα μάλιστα εικάζουν πως ίσως βρισκόμαστε σε μια διαδικασία προ λείανσης εδάφους για … μεγάλες παραδοχές. Είδωμεν.

Η δικαιοσύνη “αγκάθι”

Μπορεί να είπε τα καλύτερα για την πορεία της χώρας στο οικονομικό πεδίο ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του 33ου Greek Economic Summit, ωστόσο δεν έκρυψε ότι απαιτείται γενναία παρέμβαση με μεταρρυθμίσεις. Κύρια αναφέρθηκε στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, που όπως είπε λειτουργεί αποτρεπτικά για επενδύσεις. “Δεν μπορεί να απαιτείται διάστημα δέκα χρόνων για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση. Παίζεται η φήμη της κάθε επιχείρησης” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 4,5 χρόνια είναι ο χρόνος οριστικής επίλυσης μιας δικαστικής διαφοράς για τις ελληνικές επιχειρήσεις το 2020, σύμφωνα με την έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτή η επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα 146η μεταξύ 190 χωρών και στην τελευταία θέση στην ΕΕ, όπως πρόσφατα ανέφερε ο ΣΕΒ σε ειδική του έκθεση.

Στην Αγία Βαρβάρα

Τις προηγούμενες μέρες πάντως και συγκεκριμένα την Κυριακή ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, πριν το 33ου Greek Economic Summit, ήταν στη Νέα Υόρκη, που μετέβη σε μια εκκλησία, όπου η μητέρα του αρέσκεται να πηγαίνει όντας η πρώτη εκκλησία που επισκέφθηκε μετά τη μετανάστευσή της στις ΗΠΑ . Όπως είπε, δε, η έκπληξή της ήταν μεγάλη, που είπε ότι έγινε “θαύμα” που ο νυν πρέσβης βρέθηκε εκεί κοντά της.

Επαφές

Πριν βρεθεί στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες για σειρά επαφών ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε την ευκαιρία για συναντήσεις στο περιθώριο του 33ου Greek Economic Summit, με Αμερικανούς αξιωματούχους και δη τον πρώην πρέσβη στην Αθήνα Τζ. Πάιατ, που πλέον έχει θέσει αν. υπουργού Ενέργειας στην κυβέρνηση Μπάιντεν. Τι πιο φυσιολογικό, καθώς πλέον οι ΗΠΑ είναι ο βασικός προμηθευτής μας σε LNG, καλύπτοντας σχεδόν το 60% των αναγκών μας σε αέριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα