Η γνώμη που πραγματικά ενδιαφέρει το Μαξίμου και η εντυπωσιακή Θ.Τζάκρη

Διαβάζεται σε 3'

Προς τα πού κοιτάζει η ηγεσία της Ν.Δ ενώ συμφωνεί για χρονοδιαγράμματα ελληνοτουρκικού διαλόγου ενώ η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στον Κασσελάκη στοιχεία ΓΑΠ

 

Γνώμες

Όπως ήταν αναμενόμενο …όλοι έχουν γνώμη μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τα χρονοδιαγράμματα για την εξέλιξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. (Τα οποία όλως παραδόξως είναι ταυτόσημα με αυτά που διέρρεαν στο εσωτερικό της χώρας πριν γίνει η συνάντηση. Μάλλον ο Τούρκος πρόεδρος έχασε τις διαπραγματευτικές του ικανότητες).

O ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική γιατί δεν στηρίχθηκαν οι θέσεις της Δημοκρατίας της Κύπρου στις δηλώσεις που έγιναν ενώ δεν αναδείχθηκε συνολικά το Κυπριακό ζήτημα. Επίσης στα ΜΜΕ του ΚΚΕ διαβάζει κανείς για «επόμενα βήματα αναζήτησης επικίνδυνων διευθετήσεων».

Μόνο που κάτι μας λέει πως για το Μέγαρο Μαξίμου όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. Διότι δεν είναι αυτές οι γνώμες που πρωτίστως το ενδιαφέρουν. Στην παρούσα συγκυρία κι ενώ θα «τρέξουν» οι ημερομηνίες ορόσημα τους επόμενους μήνες στον Αντώνη Σαμαρά έχουν το μυαλό τους. Καθότι τίποτε δεν δείχνει πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ έχει αλλάξει απόψεις για τον Ερντογάν όσο «ήσυχος» κι αν είναι τελευταία.

Τεντόγλου

Πολλοί σχολίασαν την …αλτική δυνατότητα του Χάρη Μαμουλάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Καθότι όντως η μετατόπιση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον Στέφανο Κασσελάκη δεν συνιστά και μικρή απόσταση. Οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί «Τεντόγλου» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε πως ο Χάρης Μαμουλάκης υποστήριξε ότι η σύμπραξη του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν αφορούσε και τόσο τα ιδεολογικά ζητήματα. Κάτι βέβαια που δεν διαπίστωνε κανείς πριν δυο μήνες όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και ο Χάρης Μαμουλάκης ήταν παρών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε πόσες από τις προεκλογικές συμπράξεις που έγιναν για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ιδεολογική πλευρά. Σίγουρα είναι πολύ περισσότερες.

Εντυπωσιακή Τζάκρη

Αν μη τι άλλο εντυπωσίασε χθες η Θεοδώρα Τζάκρη (γνωστή τελευταία ως συνεπιβάτης του Παύλου Πολλάκη) χστην μεταμεσονύχτια εμφάνισή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra». Ιδίως στο σημείο που προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία έχει ταχθεί δήλωσε ότι «έκανε την επανάσταση του αυτονόητου». Επανέλαβε δηλαδή την φράση που είχε χρησιμοποιήσει στη δική του προεκλογική καμπάνια για να κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το διάνθισε μάλιστα με την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δημιούργησε ένα «κίνημα λαού». Φράση που πολύ σπάνια έχει ειπωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Έντονος Ανδρουλάκης

Ένα έντονο στιγμιότυπο κατέγραψαν όσοι βρέθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο Ζάππειο Μέγαρο. Ήταν η στιγμή που δέχθηκε ερώτηση για τις υποκλοπές και απάντησε με ύφος «δύο τόνους» πιο πάνω από το σύνηθες ψύχραιμο και χαλαρό στυλ που χρησιμοποιεί ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φάνηκε σχεδόν εκνευρισμένος με όλους όσους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν πίεσε όσο έπρεπε για να αναδειχθεί το θέμα αυτό. Μάλιστα θύμισε ότι πριν λίγο καιρό ήταν ο μόνος στην Βουλή που κατέθεσε τον φάκελο που έλαβε από την ΑΑΔΕ που τεκμηριώνει τις υποκλοπές ενώ (προφανώς) πολλά περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν λάβει παρόμοιους φακέλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα