Η υποβολέας του Σημίτη και το πιο βαρετό Πόθεν Έσχες

Διαβάζεται σε 3'

Πώς “στράβωσε” κάπως η βραδιά προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και ποιος (πρώην) πολιτικός αρχηγός δεν συναρπάζει με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που καταθέτει.

Βαρετό

Ανεξαρτήτως αν συμφωνούσε ή όχι κανείς με τις πολιτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα όσο ήταν πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι …δεν έπληξε!

Επ’ ουδενί στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όπου η επικαιρότητα ήταν κάθε μέρα «στα κόκκινα». Ούτε όμως και τα επόμενα χρόνια έως και το 2019, όπου πολλά συνέβησαν κι ενδεικτικά απλώς αναφέρουμε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπήρχε όμως ένα σημείο που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό που ήταν βαρετό: Το Πόθεν Έσχες του. Με ελάχιστες μεταβολές όλα αυτά τα χρόνια, όπως ακριβώς και αυτό που ήρθε στην δημοσιότητα χθες.

Στο οποίο για μία ακόμη φορά περιλαμβάνεται και η περίφημη μοτοσυκλέτα.

Πότε;

Για όσους πάντως έχουν απορίες σχετικά με το πότε θα καταθέσει Πόθεν Έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν στο … «σύντομα».

Με βάση τα προβλεπόμενα κάθε πολιτικός αρχηγός οφείλει να καταθέσει μία αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης εντός του πρώτου 3μήνου από την ανάληψη των καθηκόντων του. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση το τρίμηνο αυτό ίσως να παραταθεί αφού η Επιτροπή Πόθεν Έσχες μηχανοργανώνεται και το νέο της σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Τώρα το πότε θα δημοσιοποιηθεί το Πόθεν Έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη ιστορία. Αφού η αρχική δήλωση δεν δίνεται στην δημοσιότητα από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες. Μόνον οι επόμενες.

Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τους υπόλοιπους αρχηγούς που δεν κατέθεσαν Πόθεν Έσχες: Δημήτρης Νατσιός (ΝΙΚΗ) και Βασίλης Στίγκας (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ).

Στο τέλος χάλασε

Εντυπωσιακή, πολυάνθρωπη και με ξεχωριστούς προσκεκλημένους από όλο το πολιτικό φάσμα η εκδήλωση που έγινε προς στιγμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στο τέλος όμως «χάλασε» κάπως η εικόνα…

Η εικόνα του Κώστα Σημίτη να έχει ως υποβολέα την υπεύθυνη της διοργάνωσης που του είπε στο αυτί «αμέλεια μου να χαιρετήσω τον πρωθυπουργό» την οποία και επανέλαβε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δεν ήταν (για να το πούμε ευγενικά) κομψό.

Αλλά προφανώς οι συνθήκες του… «41%» δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ευαισθησίες. Ούτε καν για έναν πρώην πρωθυπουργό που ήταν ο πρώτος που έφερε κοντά τους χώρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια όπως ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης δήλωσε σε “πηγαδάκι” με στελέχη της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ: “Επέλεξα να ξεκινήσω την ομιλία μου με μια ρητή αναφορά στο ΠΑΣΟΚ για να το καταστήσω σαφές”…

Στο Τριανόν

Ομολογουμένως στην περίφημη εκδήλωση στο «Τριανόν» χθες βράδυ έγινε μία πολιτική συζήτηση. Από αυτές που σε πολλούς στην σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν «αλλεργία». Ως δείγμα παλιών συνηθειών που πρέπει να προσπεραστούν.

Φάνηκε άλλωστε από τα δεκάδες σχόλια που καταγράφθηκαν σε social media μια και τα όσα ειπώθηκαν προβλήθηκαν στο διαδίκτυο. Στο γνωστό ύφος των φανατικών φίλων του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή μια μίξη παλιού «αυριανισμού» και κλασσικού γηπεδικού οπαδισμού.

Από την άλλη βέβαια για όσους βρέθηκαν στο Τριανόν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν και ό,τι …πιο συμπαθές. Όμως οι αναφορές στο πρόσωπο του ήταν προσεκτικές και στην… χειρότερη περίπτωση χιουμοριστικές.

Όπως η ατάκα του καθηγητή της Οξφόρδης Αντώνη Τζανακόπουλου που παρενέβη στην εκδήλωση από το εξωτερικό. Όπως είπε έλεγξε την πιθανότητα να έρθει με μία έκτακτη πτήση στην Αθήνα για να συμμετάσχει με φυσική παρουσία, όμως τα εισιτήρια ήταν ακριβά «κι εγώ δεν είμαι εφοπλιστής»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα