Κώστας Σημίτης: Προσπάθησα να συμβάλω με το ΠΑΣΟΚ, στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις

Διαβάζεται σε 6'
Ο Κώστας Σημίτης
Ο Κώστας Σημίτης EUROKINISSI

«Προσπάθησα να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Σημίτης, σε σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό, στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του. Ποιοι έδωσαν το «παρών».

Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής και όχι μόνο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη, προσωπικότητες της οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής καθώς και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε αργότερα, καθώς παρέστη νωρίτερα στην εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου.

 

Το μήνυμα του Κώστα Σημίτη

Το τιμώμενο πρόσωπο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ανέβηκε στο βήμα στο τέλος της εκδήλωσης, από όπου ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κα Διαμαντοπούλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους άλλους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

“Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας. Όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους, ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής” είπε ο κ. Σημίτης. “Δεν ήταν πάντα εύκολο. Γιατί στις αλλαγές υπάρχουν συνήθως αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου όμως, ότι με προσπάθεια, με επιμονή λύνονται τα προβλήματα” συνέχισε.

“Υπάρχουν και δύο λέξεις κλειδιά, το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχο, χωρίς πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Χρειάζεται προσπάθεια αλλά πρέπει αν την καταβάλουμε. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο” ανέφερε.

EUROKINISSI

“Γι’ αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε, να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε, χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο για να δώσουμε ευτυχία σε όλο και περισσότερους, σε όλους εμάς συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ σημείωσε πως από αμέλειά του ξέχασε να χαιρετήσει στην αρχή της ομιλίας του τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρουσία του.

Ο Κώστας Σημίτης
Ο Κώστας Σημίτης SOOC

Σημειώνεται πως παρόντες στην εκδήλωση ήταν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλες προσωπικότητες του πολιτικού χώρου, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς επίσης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Στέλιος Αγγελούδης, και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

EUROKINISSI

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για τη νίκη του εκσυγχρονιστικού κινήματος το 2006 και αναφέρθηκε στον Κώστα Σημίτη ως έναν πολιτικό που διέπεται σταθερά από το φρόνημα του γνήσιου πατριωτισμού.

EUROKINISSI

Όπως είπε, η εποχή εκείνη και δαιμονοποιήθηκε και ωραιοποιήθηκε, ωστόσο όπως επεσήμανε, άφησε πίσω της μεγάλα εθνικά επιτεύγματα. 

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

 

EUROKINISSI

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Αναφέρθηκε στο έργο που άφησε πίσω του ο Κώστας Σημίτης την περίοδο της διακυβέρνησής του ενώ στη συνέχεια εξήρε και το συγγραφικό του έργο, το οποίο χαρακτήρισε εγχειρίδιο για την πολιτική του σήμερα.

EUROKINISSI

Τη σκυτάλη από την κα. Διαμαντοπούλου πήρε ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας ο οποίος συντονίζει την συζήτηση, για να δώσει τον λόγο στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη της περιόδου 1996 – 2004 και στα επιτεύγματα των κυβερνήσεων Σημίτη, με προεξέχων αυτό της ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη.

Οι Αριστείδης Αγαθοκλής και Γιάννης Βούλγαρης συνέχισαν, δίνοντας τις δικές τους οπτικές για την περίοδο διακυβέρνσηης του Κώτσα Σημίτη, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική πολιτική και τους θεσμούς.

EUROKINISSI

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα