Η κοινοβουλευτική πρεμιέρα του Μητσοτάκη και το παρασκήνιο των Σπετσών

Διαβάζεται σε 3'

Σε νομοσχέδιο που θα τύχει ευρείας πλειοψηφίας εμφανίζεται στην Βουλή ο πρωθυπουργός ενώ στις Σπέτσες συζητήθηκαν και τα πεπραγμένα των προηγούμενων ημερών

Πρεμιέρα για το 2024

Την Τρίτη στην Βουλή θα έχουμε την πρώτη κοινοβουλευτική παρουσία του πρωθυπουργού για το 2024. Όπως πληροφορούμαστε θα μιλήσει στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

Θα παρουσιάσει την νομοθέτησή της ως ένα μέτρο ενίσχυσης της δημοκρατίας, συνδέοντάς το με τα 50 χρόνια από την μεταπολίτευση που κλείνουν την φετινή χρονιά.

Το σκηνικό πάντως θα είναι κάπως επαναλαμβανόμενο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει κάνει παράδοση άλλωστε να μιλάει στα σημαντικά νομοσχέδια που εισηγείται η Νίκη Κεραμέως. Είτε από την θέση της υπουργού Εσωτερικών σήμερα, είτε από την θέση της υπουργού Παιδείας το προηγούμενο διάστημα.

Πάντως η επιλογή του πρωθυπουργού είναι ενισχυτική για το «υπερκομματικό» προφίλ που χτίζει τελευταία. Βλέπετε το νομοσχέδιο – σε αντίθεση με τα προηγούμενα της Ν.Κεραμέως- αναμένεται να «περάσει» με ευρεία πλειοψηφία.

Προσκήνιο και παρασκήνιο

Πολιτικό … «προσκήνιο» δεν είχε το περίφημο 3ήμερο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Μια και κανείς δεν άκουσε κάτι καινούργιο σε πολιτικό επίπεδο. Οπότε (για να μην πάνε …χαμένα τα χρήματα που δαπάνησε ο Στεφανος Κασσελάκης) θα πρέπει να είχε παρασκήνιο.

Ένα μέρος αυτού του παρασκηνίου σίγουρα αφορά την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη. Αφού δεν φαίνεται να έχει επιλυθεί ακόμη το πολιτικο ζήτημα αν ήταν με δική της πρωτοβουλία η δήλωση διάψευσης του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την κομματική πειθαρχία.

Πολλοί λένε πως το αν έχει τελικά επιτευχθεί «επίλυση» θα φανεί τις επόμενες ημέρες και μάλιστα με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Πάντως το θέμα συζητήθηκε αρκετά –λένε – στις Σπέτσες.

Εντυπωσιακό

Ομολογουμένως εντυπωσιακό το επίτευγμα της αρμόδιας του τομέα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου. Σε ένα νησί γεμάτο δημοσιογράφους, τις Σπέτσες προφανώς, ήταν η μόνη από τους βουλευτές που κατάφερε να αποφύγει κάμερες και φωτογραφικούς φακούς.

Δίχως μάλιστα να χρειαστεί όπως φαίνεται να επιστρατεύσει τις μεθόδους του Στέφανου Κασσελάκη που όπως λέγεται μετακινούνταν από στενά και σοκάκια προκειμένου να κυκλοφορήσει απαρατήρητος.

Γενικά άλλωστε φαίνεται πως η Ρένα Δούρου έχει καταφέρει να έχει μία από τις πλέον διακριτικές παρουσίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Έχει κομβική θέση, λείπει όμως από όλες τις μίνι-κρίσεις που περνά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταγγελίες επώνυμες

Καταγγελίες, πλέον επώνυμες, έχουν φτάσει και σε μέλη της Κυβέρνησης, για κυβερνητικό αξιωματούχο του Υπουργείου Εσωτερικών, δικηγόρο στο επάγγελμα, με συγγενικό του πρόσωπο α βαθμού, που υπηρετούσε μέχρι πριν λίγο καιρό ως εφέτης στο χώρο της δικαιοσύνης, ότι κινείται παρασκηνιακά στο χώρο της δικαιοσύνης, εκμεταλλευόμενος την κυβερνητική του θέση, για να επηρεάσει δικαστική απόφαση. Αυτή σχετίζεται με  ένσταση που έχει υποβληθεί κατά του κύρους του α γύρου των εκλογών στο Δήμο Πεντέλης.

Μάλιστα φέρεται να διαδίδει με απόλυτη βεβαιότητα, ότι “έχει καθαρίσει την απόφαση”. Ίσως κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να του τραβήξει το αυτί, ώστε να μην εκθέτει την κυβέρνηση με τις ενέργειες του και να του εξηγήσει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δουλειά της είναι να αποδίδει το δίκαιο και όχι τις επιθυμίες κυβερνητικών αξιωματούχων.

Μάλιστα το εν λόγω πρόσωπο, ακούγεται, πως αποτελεί προσωπική επιλογή μέλους του υπουργικού Συμβουλίου που έχει μια διαχρονικά ιδιαίτερη σχέση με τον πρωθυπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα