Η κομμένη Δόμνα και το μέλλον του Ράμμου

Διαβάζεται σε 3'

Όταν την υφυπουργό Παιδείας την “τρώει το μοντάζ” του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ οδηγείται από την κυβέρνηση στο να ξεμείνει από επιλογές

Κομμένη

Ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να επισκεφθεί χθες το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, μαζί με την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου. Ένα πρόσωπο που πολλάκις στο παρελθόν έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολίασε άλλωστε σε τηλεοπτική εκπομπή και ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν ένα δείγμα «άλλου πολιτισμού».

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι η παρουσία της υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη «κόπηκε» στο μοντάζ από το βίντεο που διαμοίρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παρά το ότι – προφανώς- οι λεπτομέρειες της επίσκεψης «κανονίστηκαν» από κοινού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Να υποθέσουμε ότι κι αυτό είναι δείγμα ενός «άλλου πολιτισμού»; Κι αν ναι ποιού;

Άλλαξε κάτι;

Εντωμεταξύ όπως διαπιστώνει κανείς συνεχίζει να «παίζει» σε τηλεοράσεις και διαδίκτυο η ατάκα που προ ημερών είχε απευθύνει προς τα τηλεοπτικά συνεργεία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η φράση του: «Να είστε καλά, εκτιμώ πάρα πολύ το λειτούργημά σας και μια μέρα θα το κάνετε χωρίς καμία επιρροή από κυβερνήσεις».

Έτσι για την …ιστορία να θυμίσουμε πως έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούσε για «επιρροή της κυβέρνησης» στα ιδιωτικά κανάλια. Μιλούσε για διαπλοκή και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δηλαδή την χρηματοδότηση από την λίστα Πέτσα. Όπως και τους νόμους με τους οποίους ενίσχυε τα τηλεοπτικά κανάλια. Μειώνοντας για παράδειγμα τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων ανά κανάλι που προέβλεπε η νομοθεσία που θεσμοθέτησε ο Νίκος Παππάς.

Να υποθέσουμε ότι κάτι άλλαξε στις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Θάψιμο

Πάντως ένα κόμμα που φαίνεται να έχει «ζητηματάκια» με τα τηλεοπτικά κανάλια είναι το ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν χθες πως η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή για το ζήτημα των υποκλοπών, δεν …βρήκε το δρόμο προς τις οθόνες μας.

Μάλιστα εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ το «θάψιμο» της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία μαζί με την πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την Ιράτσε Γκαρσία.

Ένα πρόσωπο – σχολιάζουν- με πολύ μεγάλη ισχύ στις Βρυξέλλες που μπορεί να επηρεάσει αποφασιστικά αποφάσεις που τυχόν λαμβάνονται στην καρδιά της Ε.Ε. Ιδίως αν αφορούν ζητήματα χρηματοδοτήσεων.

Ότι κι αν πουν…

Ότι επιχείρημα και να επικαλεστεί η κυβέρνηση για την προσπάθεια της να αλλάξει την σύνθεση της ΑΔΑΕ αντικαθιστώντας τα μέλη που έχει λήξει η θητεία τους δεν γίνεται πιστευτό. Άλλωστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που μια ανεξάρτητη αρχή λειτουργεί με μέλη που έχουν εκπληρώσει τον χρόνο τους.

Με την διαφορά όμως ότι η συγκεκριμένη αρχή βρίσκεται στην μέση μίας «μετ’ εμποδίων» έρευνας για το γνωστό Σκάνδαλο των Υποκλοπών. Αυτό στο οποίο εμπλέκεται ο επικεφαλής της ΕΥΠ του τυχαίνει να είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας. Ακόμη λοιπόν και αν η έρευνα κρατούσε χρόνια είναι εμφανές πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να εκτεθεί.

Εξυπακούεται βέβαια ότι η κυβερνητική μεθόδευση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο. Ένα προσωπο που ούτως η άλλως είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Τι θα μπορούσε να κάνει με μια πλειοψηφία που (προφανώς) θα του αντιτίθεται συνεχώς όταν θα επιχειρεί να ερευνήσει το σκάνδαλο. Δηλαδή να κάνει την δουλειά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα