Η τρύπα στο νομοσχέδιο της Κεραμέως και η “επίθεση Μακρόν” στον Μητσοτάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης δίνει μια πειστική απάντηση σε ευρωβουλευτές της Ν.Δ και ο Κ.Μενουδάκος κάνει παρατηρήσεις για την επιστολική ψήφο.

Τρύπα

Τρύπα στο περίφημο νομοσχέδιο για την Επιστολική Ψήφο φαίνεται πως εντόπισε ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Αυτό τουλάχιστον είπε στην χθεσινή ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως ανέφερε το πρόβλημα εντοπίζεται σε «με μια εναλλακτική δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο ο εκλογέας μπορεί να τοποθετήσει στο σφραγισμένο φάκελο της ψηφοφορίας εντός του ψηφοδελτίου την υπογεγραμμένη αίτηση- υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Αυτό το θεωρούμε επικίνδυνο για  εναλλακτική λύση που δίνεται, και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις, διότι είναι κατανοητό ότι οποιοσδήποτε έχει μια φωτοτυπία της ταυτότητας του εκλογέα μπορεί να ψηφίσει αντ’ αυτού».

Βέβαια το νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στην Ολομέλεια της Βουλής. Οπότε η κυβέρνηση έχει τον χρόνο να διορθώσει το πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν θα το κάνει γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει και πολύ μεγάλη ευαισθησία στις παρατηρήσεις και τις συμβουλές των Ανεξάρτητων Αρχών. Το αντίθετο θα λέγαμε…

Τα drones

Εκτός από F-35 μάλλον θα πληρώσουμε και για drones! Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως ανέφερε «ζούμε σε μια εποχή που δεκάδες ή εκατοντάδες drones μπορεί να επιφέρουν ένα πλήγμα πολλαπλάσιο από ένα πλήγμα που μπορεί να επιφέρει ίσως ένα μαχητικό αεροσκάφος. Γιατί τα συστήματα τα οποία κινούνται αυτονόμως, είτε στη θάλασσα, είτε κάτω από τη θάλασσα, είτε στην ξηρά  είναι συστήματα στα οποία ανήκει το μέλλον. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον σχεδιάζουμε, αντιλαμβανόμαστε και ετοιμαζόμαστε να αντιδράσουμε».

Πάντως στην ίδια συνέντευξη περιόρισε την προσμονή για δομικές αλλαγές στην θητεία και στα δημοσιεύματα περί «Φινλανδικού μοντέλου». Ξεκαθάρισε ότι «η ελληνική κοινωνία πιστεύει, στον στρατό των πολιτών, όχι στον «στενό» επαγγελματικό στρατό, όπως έχουν κάποιες χώρες άλλες στην Ευρώπη. Η παράδοσή μας είναι διαφορετική, την πατρίδα του πάντα την υπεράσπιζε ο Έλληνας πολίτης».

Εντύπωση

Εντύπωση κάνει σε βουλευτές που παρακολουθούν τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη η εξέλιξη των τελευταίων ημερών με την κατάθεση της πρόεδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννας Τσιαπαρίκου.

Η πρόεδρος της αρχής φαίνεται να κρατά τις αποστάσεις της από την κυβερνητική πλειοψηφία. Από την άλλη όμως με όσα λέει «δίνει τροφή» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρουν θεωρίες σχετικά με το ότι το δυστύχημα στα Τέμπη προέκυψε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος. Βάζουν μάλιστα στην εξίσωση τον νεκρό μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Δεν λείπουν αυτοί που εκτιμούν ότι οι πολιτικές επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας ίσως συμπίπτουν με την βούληση της προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής να …διατηρήσει την θέση της.

Πειστικός

Αν μην τι άλλο …πειστική η απάντηση που έδωσε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης στους συνδέλφους του της Νέας Δημοκρατίας που απέδωσαν σε κάποιους που  «ενοχλεί το ηγετικό προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη» την συζήτηση που προκλήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με τίτλο: «Το κράτος δικαίου και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα

Όπως είπε ««όσοι μίλησαν για μίσος εναντίον της Ελλάδας ή για σκοπιμότητες, οφείλουν να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: οι φιλελεύθεροι του Renew Europe, του Εμανουέλ Μακρόν, “μισούν τον Μητσοτάκη” και “υπονομεύουν την Ελλάδα“; Γιατί είναι και αυτή η πολιτική ομάδα που πρωτοστάτησε για να έχουμε αυτή τη συζήτηση και για να έχουμε και ένα ψήφισμα ως κατάληξη αυτής της συζήτησης, στις αρχές του Φεβρουαρίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα