Κυβέρνηση πιο γρήγορη από τους υπουργούς της και τα σημεία στίξης του Σκέρτσου

Διαβάζεται σε 4'

Όταν έρχονται νομοσχέδια τόσο γρήγορα που δεν τα προλαβαίνουν οι υπουργοί που τα εισηγούνται και η “επιμέλεια κειμένου” του υπουργού Επικρατείας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σημεία στίξης

Στις επιτροπές της Βουλής που συνεδρίασαν για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, συμμετείχαν με τις προτάσεις τους 22 φορείς. Επίσης τα κόμματα (αυτά που στηρίζουν το νομοσχέδιο) κατέθεσαν επίσης αρκετές προτάσεις που γίνουν τροπολογίες.

Έτσι λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση όταν ο αρμόδιος υπουργός Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε πως θα κάνει νομοτεχνικές βελτιώσεις θα περίμενε κανείς να έχει υιοθετήσει κάποιες από αυτές. Όπως δήλωσε όμως ο υπουργός Επικρατείας «έχουμε 7 νομοτεχνικές βελτιώσεις,. Αφορούν κυρίως σημεία στίξης, που κάνουν πιο κατανοητό το νόημα κάθε διάταξης»!

Το γιατί τήρησε μια τέτοια στάση ο Άκης Σκέρτσος ίσως να εξηγείται από την (υπερφίαλη θα λέγαμε) φράση που είπε σε άλλο σημείο της συνεδρίασης: «Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη. Επανεξελέγη το 2023 με ευρύτατη πλειοψηφία και κοινωνική νομιμοποίηση…»

Αντιφάσεις

Δικαίως η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου αποδοκίμασε τις ομοφοβικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αιγαίου εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Με αυτά τα θέματα οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και αποφασιστικές.

Δυστυχώς όμως επανήλθε στην μνήμη και εκείνη η περίφημη επιστολή 10 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Λέσβο που μόλις πριν μερικούς μήνες, στις 3 Αυγούστου του 2023 ζητούσαν να στηριχθεί ο Κώστας Μουντζούρης στις περιφερειακές εκλογές. Προκειμένου «να στραπατσαριστεί ο Μητσοτάκης».

Τα ονόματά τους είναι γνωστά, αφού δημοσιοποίησαν την επιστολής τους. Όπως επίσης είναι γνωστό πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταγράφθηκαν στην συνέχεια ως οπαδοί (και μάλιστα φανατικοί) του Στέφανου Κασσελάκη.

Η υπόθεση αυτή ίσως καταδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη τις αντιφάσεις που είναι κυρίαρχες αυτή την στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αντανακλούν βέβαια και στην ηγετική ομάδα του.

Υποκινούμενοι πάλι;

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει και αυτό. Έτσι λοιπόν χθες η Νέα Δημοκρατία άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί …στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η Μαριλένα Σουκούλη εισηγήτρια της Ν.Δ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση …γενικώς: «Το να υποσχόμαστε στους αγρότες τα πάντα όλα για μικροπολιτικούς λόγους, το να ανεβαίνουμε στα τρακτέρ για να τραβάμε φωτογραφίες και διάφορα άλλα ευτράπελα είναι ο εύκολος δρόμος του λαϊκισμού που τίποτα όμως δεν μπορεί να τους προσφέρει και οι αγρότες αυτό το γνωρίζουν καλά».

Μόνο που υπάρχει μια μικρή αντίφαση: Αν οι αγρότες «γνωρίζουν πολύ καλά» πως η κυβέρνηση είναι η μόνη που ασχολείται με τα προβλήματά τους γιατί άραγε έχουν βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους;

Εκτός πια αν η κυβέρνηση επιστρέφει στην «θεωρία των υποκινούμενων» που φάνηκε τις τελευταίες ημέρες να την έχει προσπεράσει. Συντόμως θα μάθουμε. Για την ακρίβεια σήμερα το μεσημέρι που ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την επιτροπή των αγροτών

Πιο γρήγορη

Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να περάσει «στα γρήγορα» το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες. Μόνο που ήταν τόσο γρήγορη που δεν την πρόλαβε ούτε ο …αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την παρατήρηση που έκανε η Ζωή Κωσταντοπούλου όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης για την επεξεργασία του και ο Γιώργος Φλωρίδης δεν είχε προλάβει να έρθει.

Όπως παρατήρησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας (που σε κάτι τέτοια είναι …ειδική) «ο Κανονισμός της Βουλής, όπως ξέρετε, προβλέπει ότι τα νομοσχέδια κατατίθενται μέχρι τις 20.00΄ το βράδυ της Πέμπτης για να προγραμματιστούν την επόμενη εβδομάδα. Αυτό το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί 12.40΄ ξημερώματα του Σαββάτου και προγραμματίζεται με έναν τρόπο κατεπείγοντα και αιφνιδιαστικό που απ’ ότι κατάλαβα ούτε ο Υπουργός δεν πρόλαβε να είναι. Μαςλέτε ότι προσγειώθηκε τώρα στο Αεροδρόμιο και έρχεται».

Συνέχισε λέγοντας πως «ούτε ο Υπουργός δεν ειδοποιήθηκε. Καλείται δηλαδή η Επιτροπή να ξεκινήσει μια διαδικασία, εν απουσία του Υπουργού του κυρίου Φλωρίδη με την παρουσία του Υφυπουργού και με την δική σας  ενημέρωση ότι θα έρθει και ο Υπουργός κάποια στιγμή, γιατί έρχεται από το Αεροδρόμιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα