Ο Άδωνις που πρόλαβε και κάτι εκλογικές ετοιμασίες

Διαβάζεται σε 3'

Όταν το προεκλογικό πανηγύρι ξεκινά σιγα-σιγά και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ σπεύδει να κατηγορήσει τον Τσίπρα

Ποιος άλλος;

Ποιος θα ήταν ο πρώτος που θα έσπευδε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ «Στο Χιλιοστο»; Μα φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρέπει να του αναγνωριστεί αυτό του  υπουργού Υγείας. Είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει να υλοποιήσει την επικοινωνιακή γραμμή του Μαξίμου, πριν τον προλάβει οποιοσδήποτε άλλος.

Έτσι λοιπόν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε καταγοητευμένος για τον… αποκαλυπτικό χαρακτήρα του ντοκιμαντέρ που – κατά την εκτίμησή του- κατέδειξε πόσο υποκριτής και ψεύτης ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνηση 2015-2019.

Φυσικά το «σύνθημα» είχε δώσει από το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλώντας τα στελέχη της Ν.Δ να παίξουν το ρόλο τους, αμέσως αφότου «παίξει» το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Για να δούμε ποιοι θα είναι οι επόμενοι…

Ενδιαφέρον

Ενδιαφέρον αυτό που ακούσαμε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δημόσια σχολεία ήδη βρίσκονται σε μία σύμπραξη με μεγάλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να αξιοποιούμε τα εργαλεία αυτά»!

Μέχρι τώρα είχαμε εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών σε ένα πιο… γενικό πλαίσιο. Για την ανάγκη αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη εκπαίδευση και άλλα συναφή που ακούγονται ωραία στα αυτιά.

Αυτό με τις εταιρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι μια άλλη παράμετρος. Άλλωστε με τα σχολεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις η κυβέρνηση δεν έχει και το καλύτερο παρελθόν.

Για εκλογές

Εμείς μπορεί να ακούμε συνεχώς από την κυβέρνηση ότι οι εκλογές θα γίνουν του χρόνου τέτοια εποχή, όμως κάποιοι κάνουν τις ετοιμασίες τους από τώρα. Ο λόγος για το υπουργείο Εσωτερικών που τις επόμενες μέρες θα ανοίξει την πλατφόρμα για τους έλληνες του εξωτερικού που θα θελήσουν να μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος ως αρμόδιος υπουργός το ανακοίνωσε χθες στην Βουλής. Λέγοντας μάλιστα ότι θα υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα ασφάλειας στις σχετικές διαδικασίες σε σχέση με την νομοθεσία με την οποία διεξήχθησαν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύντομα, όπως είπε, θα κληθούν σε διακομματική επιτροπή και τα πολιτικά κόμματα για να ελέγξουν την πρόοδο των εργασιών και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Επίσης να ενημερώσουν τα μέλη τους ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές.

Κάτι μας λέει πως αυτή θα είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση…

Η διάψευση του Ράμμου

«Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική»! Πιο ξεκάθαρη διάψευση δεν μπορούσε να δώσει ο Χρήστος Ράμμος. Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ – που πολλές φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης για την βούλησή του να ελέγξει την υπόθεση των υποκλοπών- αναγκάστηκε να κάνει πρωτομαγιάτικη ανάρτηση μετά από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να τοποθετείται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Χρήστος Ράμμος μίλησε για «ανυπόληπτα ΜΜΕ», και για «ανθρώπους που είναι πρόδηλο πως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια». Λέγοντας ευθέως πως κάποιο εφηύραν την συγκεκριμένη «είδηση».

Έκλεισε μάλιστα την ανάρτησή του λέγοντας: « Έτσι,  ελπίζω άπαξ δια παντός να σταματήσει η αναπαραγωγή   αυτών  των  γελοίων “ειδήσεων” από αυτούς που τα έχουν ξαναπεί άπειρες φορές κατά  το παρελθόν,  και ενώ έχουν διαψευστεί, τα αναμασούν».

Εμείς μάλλον θα συμπεράνουμε πως τόσο στην υπόθεση των υποκλοπών όσο και σε αυτή την αναφορά του ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, έχει μέσα του ένα ρομαντισμό…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα