Ο εργατοπατέρας της Κηφισιάς και ο ριψοκίνδυνος Καλλιάνος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα εργασιακά απο την περιοχή της Αθήνας που χτυπά η καρδιά του εργατικού κινήματος, ενώ υποψήφιος της Ν.Δ κατακρίνει τις προεκλογικές καμπάνιες με επικοινωνιολόγους και σκηνοθέτες.

Στην Κηφισιά

Στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς βρέθηκε χθες πρωτομαγιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προφανώς του φάνηκε το κατάλληλο μέρος για να δηλώσει πως η Ν.Δ ήταν το κόμμα «που αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των εργαζόμενων». Καθότι θα ήταν μάλλον δύσκολο να υποστηρίξει κάτι τέτοιο παραβρισκόμενος στις πορείες για την Εργατική Πρωτομαγία που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας.

Φαίνεται πιστεύει πως …στην Κηφισιά βρίσκεται η «καρδιά του εργατικού κινήματος»! Μάλλον επηρρεάστηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Νίκη Κεραμέως που έχουν εκεί την πολιτική τους έδρα.

Για να μην τον αδικούμε πάντως, να σας πούμε ότι η επίσκεψη στην Ανθοκομική Έκθεση είναι οικογενειακή συνήθεια. Πριν μερικά χρόνια είχε βρεθεί εκεί την πρωτομαγιά και ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Αφού – λίγες μέρες πριν – είχε δημοσιοποιήσει ένα βιντεομήνυμα στο οποίο ζητούσε να υπάρξει νόμος για περιορισμό των διαδηλώσεων (και των εργατικών διαδηλώσεων) στην Αθήνα. Ένα αίτημα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε σοβαρά υπόψη της αφού το έκανε – ως γνωστόν – νόμο του κράτους.

Μην τον πάρουν χαμπάρι

Θα συνιστούσαμε στον Γιάννη Καλλιάνο, υποψήφιο της Ν.Δ στον Νότιο Τομέα, να είναι κάπως πιο προσεκτικός στα προεκλογικά σποτάκια του.

Στο τελευταίο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ξεκινά ως εξής: «Δεν μου είπε κάποιος επικοινωνιολόγος το πώς θα σας μιλήσω και ποια στάση του σώματος πρέπει να έχω. Πώς πρέπει να καθίσω. Δεν συνεργάστηκα με σκηνοθέτη, με οπερατέρ, με μακιγιέζ, ηχολήπτη ή οτιδήποτε άλλο για να φτιάξω αυτό το βίντεο»…

Υποστηρίζει μάλιστα πως όλα τα παραπάνω είναι τεκμήριο για την αλήθεια των λόγων του. Από εμάς κανένα πρόβλημα μπορεί να λέει ότι θέλει. Στο Μαξίμου μην τον πάρουν χαμπάρι και θεωρήσουν ότι «τρολάρει» (η κάτι ακόμη χειρότερο) τον αρχηγό του κόμματός του.

Ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφανίζεται πουθενά και δεν κάνει τίποτε χωρίς τον επικοινωνιολόγο του και μιας στρατιά από «τεχνικούς υποστήριξης».

«Λίστα Πέτσα» και στα ζώα συντροφιάς;

Η εύνοια σε ημέτερούς μέσω των διαφημιστικών κονδυλίων για τον κορονοϊό, είναι ως γνωστόν μια κατηγορία που αποδόθηκε, από την αντιπολίτευση στον Στέλιο Πέτσα με την ιδιότητα που είχε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα ΜΜΕ. Η περίφημη «Λίστα Πέτσα».

Αν πιστέψουμε όμως την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα τρείς τομείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών) τότε ο Στέλιος Πέτσας είχε αντίστοιχες επιδόσεις και ως αναπληρωτής υυπουργός για τα αγροτικά και το κατάφερε μέσω των …ζώων συντροφιάς!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές προχώρησε σε ένα ακόμα αντιεπιστημονικό και εκδικητικό για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες μέτρο», μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την «έκδοση απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Πέτσα, για το σκανδαλώδες χαράτσωμα 150 ευρώ των πολιτών που φροντίζουν ένα ζώο συντροφιάς, μέσω της υποχρεωτικής λήψης και αποστολής του DNA του ζώου σε βάση δεδομένων». Σύμφωνα πάντα με την αξιωματική αντιπολίτευση η πρωτοβουλία αυτή «xρηματοδοτεί από την άλλη στις πλάτες των πολιτών ένα εργαστήριο με ανύπαρκτο ερευνητικό έργο στον συγκεκριμένο τομέα, για το οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων εφάπαξ 2 εκ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης»

Χωρίς πολιτικές παρουσίες αλλά με Astra…

Μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης σε μια εσχατιά της χώρας αποτελεί η προσπαθεια που καταβάλλει η Mediterra Α.Ε. ο εμπορικός και επιχειρηματικός βραχίονας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) και βέβαια η ίδια η ΕΑΧ, που ήδη μετρά τρεις θυγατρικές με στόχο να τις αυξήσει. Μάλιστα το Σάββατο που πέρασε με την επίσημη τελετή των εγκαινίων, άνοιξε θύρες, το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά..

Εν μέσω, μάλιστα, προεκλογικού πυρετού, αίσθηση προκάλεσε το δεν ακούστηκε ο γνωστός “πολιτικός θόρυβος” με παρουσίες πολιτικών εκπροσώπων που, όπως λέγεται, θα έβλεπαν την εκδήλωση ως μια ευκαιρία προβολής. Βέβαια, όπως μαθαίνουμε, ενδιαφέρον υπήρχε, αλλά προτάχθηκε η επιλογή της ¨”ουδετερότητας”, για να μην επισκιαστεί η όλη λαμπρή προσπάθεια. Να σημειωθεί ότι στο νησί τις ίδιες ώρες με την τελετή ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, που ήταν στο “μάτι” των τοπικών παραγόντων της Ν.Δ. για να δουν εάν θα έκανε μια κίνηση επίσκεψης.

Πάντως στην εκδήλωση τιμήθηκε η Γ.Γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Καλογήρου, που εισέφερε στην όλη προσπάθεια, αλλά και ο ο Sir Μενέλαος Πάγκαλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της AstraZeneca, ο οποίος κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου.

Περιμένει απάντηση από την Ντόρα

Ακόμη αναμένει απαντήσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη, για το ποιος προώθησε σημαντικά έργα στα Χανιά, ιδιαίτερη πατρίδα του Πρωθυπουργού, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνεχείς δημόσιες παρουσίες που έχει ο κ. Σταθάκης και σχολιάζοντας, τα όσα είπε πριν λίγες εβδομάδες η Ντόρα Μπακογιάννη για έργα 100 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους των Χανίων, ο πρώην υπουργόις Περιβάλλοντος κι Ενέργειας λέει ότι η Ντόρα προσθέτει και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνονται μέσα στην τετραετία της ΝΔ. “Γιατί αλλιώς δε μου βγαίνουν” αναφέρει παραπέμποντας σε δράσεις, που τροχοδρόμησε για τον νομό και την Κρήτη συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η διπλή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο (Χανιά, 385 εκατομμύρια ευρώ) και με την Αττική (Ηράκλειο, 985 εκατομμύρια), που είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής για δεκαετίες και πρακτικά σημαίνει επιτέλους το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ οι οποίες καίνε ντίζελ, παράγουν το 60% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Κρήτης και επιβαρύνουν με 300 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο τους καταναλωτές (ΥΚΩ), τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές, όταν δόθηκαν άμεσα για τον Νομό Χανίων 63 και 110 εκατομμύρια ευρώ, σύνολο 173 εκατομμύρια για πληθώρα έργων κι άλλα πολλά με βιολογικούς καθαρισμούς και έργα υποδομών. Ούτε λόγος, όπως αναφέρει και για τον ΒΟΑΚ, που μετά από τέσσερα χρόνια καθυστέρηση και με τον προϋπολογισμό ανεβασμένο οδηγείται σε λύση ανάλογη με αυτήν που είχε προκριθεί αλλά πλέον με διόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα