Ο Μητσοτάκης που σαρώνει τη Βρετανία κι ένα άρθρο για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν η αρθρογραφία των πρώην συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί συζητήσεις και η κυβερνητική προπαγάνδα για την συνάντηση με τον Σούνακ.

Πέφτει

Αν συνεχίσει έτσι η κυβερνητική προπαγάνδα ο επόμενος (ψηφιακός ή έντυπος) τίτλος που θα δούμε είναι πως «Πέφτει η κυβέρνηση Σούνακ μετά την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη».

Επειδή όμως οι «Τόρις» όπως όλα δείχνουν θα μείνουν για την ώρα στην εξουσία και αν τελικά πέσουν στις εκλογές θα είναι για τα εσωκομματικά τους, όπως και για άλλα θέματα, και όχι εξ αιτίας του πρωθυπουργού της Ελλάδας, καλή θα ήταν μια κάποια αυτοσυγκράτηση.

Ας αναζητήσουν καλύτερα στην Ν.Δ το γιατί ένας πρωθυπουργός που – όπως μας λένε – χαίρει τόσο μεγάλης διεθνούς εκτίμησης παραμερίστηκε τόσο …εύκολα και θεωρήθηκε ότι δεν συνιστά σημαντικό διπλωματικό πρόβλημα η ακύρωση της συνάντησης.

Μπορεί να βρουν την απάντηση στην πολιτική του «πρόθυμου συμμάχου» της Δύσης που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση.

Το άρθρο Καρτερού

Σε μία παρατεταμένη περίοδο σιωπής του Αλέξη Τσίπρα, εύλογο ήταν ένα άρθρο του άλλωστε στενού συνεργάτη του, Θανάση Καρτερού, στην Αυγή να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο αφού είχε στον τίτλο την φράση «η «παρακαταθήκη» του Τσίπρα».

Στο άρθρο σχολιάζεται μεταξύ άλλων η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με την οποία θα είχε παραιτηθεί αν η Έφη Αχτσιόγλου του είχε δηλώσει πως επιθυμούσε την «καρέκλα του προέδρου».

«Άσ’ το, σύντροφε πρόεδρε. Εδώ είναι Βαλκάνια» σχολιάζει ο Θανάσης Καρτερός. Συνεχίζει μάλιστα αναρωτώμενος: «Πόθεν προκύπτει σύνδεση Αχτσιόγλου με καρέκλα ως στόχο; Επειδή έτσι; Ενώ προκύπτει εύκολα σύνδεση Αχτσιόγλου με εργασιακό, συλλογικές συμβάσεις, οκτάωρο, ας πούμε. Και Αχτσιόγλου με Τσίπρα – για χρόνια. Σβήνουν αυτά το σοβαρό, τραυματικό λάθος να επιλέξει τη διάσπαση; Όχι, βέβαια. Αλλά ούτε και η διάσπαση σβήνει αυτά»…

Retweet

Επαινετική αναδημοσίευση (retweet στην προκειμένη) από τον επικεφαλής της κίνησης Kosmos Πέτρο Κόκκαλη, σε ανάρτηση του Χαρη Δούκα σχετικά με την στάση του Δήμου Αθήνας για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η ανάρτηση έχει τίτλο «Η Αθήνα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Κλιματική Κρίση» και γίνεται ενόψει της 28ης τέτοια Διάσκεψης (COP28) για το περιβάλλον που θα γίνει στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πολύ λογικό να τραβήξει το ενδιαφέρον του ευρωβουλευτή που έχει ως κορωνίδα τα περιβαλλοντικά θέματα. Αυτομάτως όμως η … δημοσιογραφική φαντασία πηγαίνει στο ότι ο Πέτρος Κόκκαλης έχει δηλώσει πως τηρεί στάση αναμονής για τα τεκταινόμενα στον χώρο της κεντρο-αριστεράς μετά την πολιτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδίως μάλιστα όταν επαινεί ένα στέλεχος που για πολλούς είναι – αντικειμενικά- συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά.

Εκνεύρισε τους πάντες

Τους …πάντες κατάφερε να εκνευρίσει χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν και ξεκίνησε μία κόντρα με τη Ν.Δ σχετικά με το αν μπορεί να είναι μέλος της και ταυτόχρονα συνήγορος σε αγωγές για την υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας τελικά τους «πήρε η μπάλα όλους».

Ειδικά η φράση της «είστε τριάντα και είμαι μία» με την οποία η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να εμφανίσει τον εαυτό της ως τον μόνο βουλευτή που ενδιαφέρεται να αναδειχθεί η αλήθεια για όσα έγιναν στα Τέμπη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κάθε πτέρυγα. Ιδίως όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο πάνω από 15 φορές.

Ενδεικτικό είναι πως και ο -συνήθως ψύχραιμος- εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε διαμαρτυρία: «Με τη στάση μας μέσα στην επιτροπή δεν προσβάλλουμε κανέναν. Άρα δεν δεχόμαστε να μας προσβάλλει και κανείς. Και είναι απαράδεκτη η ενέργεια της κ. Κωνσταντοπούλου να προσπαθεί να ταυτίσει τους Βουλευτές του ΚΚΕ με τους Βουλευτές της πλειοψηφίας «τριάντα απέναντι και μόνο εγώ». Ε, όχι! Ε, όχι! Φτάνει! Υπάρχει ένα όριο και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα