Ο βουλευτής που βρήκε το αντι-Predator και το MEGA

Ένα γαλάζιο στέλεχος που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει, το κανάλι που παρακολουθούν όλοι στην Ν.Δ

«Όλοι ΜΕGΑ»

Σοφότεροι δεν γίναμε για το σκάνδαλο των υποκλοπών από την ομιλία του Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Μια λίγο πιο συγκροτημένη εκδοχή από τα όσα είπε στην συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου ακούσαμε. Θα κρατήσουμε όμως την φράση του πρωθυπουργού περί του ότι η διακυβέρνησή του …«έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα» και θα διατυπώσουμε το ερώτημα: Τα ιδιωτικά συμφέροντα το ξέρουν;

Εμείς μια φορά αυτό που είδαμε, είναι ότι ο πρωθυπουργός έφυγε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ από την συνεδρίαση. Στον οποίο επέβαινε και συνεργάτης του ο οποίος έβλεπε ένα τηλεοπτικό δελτίο στο tablet. Σε περίπτωση που έχετε απορία ποιού σταθμού να σας το πούμε κι αυτό: Έβλεπε MEGA…

Ο (Παύλος) Μαρινάκης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» δήλωσε χθες ο Μαρινάκης. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, στην ομιλία του με την οποία προσφώνησε τον πρωθυπουργό. Αυτόν εννοούμε.

O …απαρακολούθητος βουλευτής

Μετά από ενδελεχή και διασταυρωμένη έρευνα εντοπίσαμε τον μόνο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που ΔΕΝ παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του. Δεν καταλαβαίνει ούτε από Predator, ούτε από PEGASUS, ούτε από τον Κοντολέοντα και τον Τάλ Ντίλιαν παρέα: Ο Νικήτας Κακλαμάνης!

Ο πρώην υπουργός υγείας (και μόνιμος πονοκέφαλος για την Ν.Δ λόγω του ανεξάρτητου χαρακτήρα του) έχει βρει την λύση στα προβλήματα των νέων απειλών για το απόρρητο των επικοινωνιών: Ένα NOKIA παλιού τύπου, που είναι ασύμβατο με κάθε είδους ψηφιακή παρακολούθηση. Ξέρετε αυτά με τα κουμπάκια και τις οθόνες που ήταν ευδιάκριτα τα pixels.

Ειδήμονες

Στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας πάντως παραβρέθηκαν χθες και ειδήμονες στα ζητήματα των παρακολουθήσεων. Ο λόγος για τον Γιώργο Βουλγαράκη που εκτός από την πληθωρική παρουσία του διαθέτει και το know how του πράγματος. Από τον παλιό καιρό εκείνο που η κυβέρνηση Καραμανλή βρέθηκε «καλωδιωμένη» και το τέλος του σύρματος χάθηκε κάπου στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η ΑΔΑΕ;

«Σκοπεύετε να ζητήσετε τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής σας που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσετε άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ;» Αυτό το ερώτημα απεύθυνε χθες για 3η συνεχή φορά ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό με επίκαιρη ερώτησή του.

Πάντως το κείμενο της ερώτησης δημοσιοποιήθηκε και αναρτήθηκε στους περισσότερους ιστότοπους. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να το διαβάσουν όλοι. Δηλαδή και τα μέλη της κυβέρνησης και τα μέλη της διοίκησης της ΑΔΑΕ.

Αριστερά και κυβέρνηση

«Αριστερά και Κυβερνησιμότητα» αν μην τι άλλο ιντριγκάρει το τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (ΜΕΤΑ) του Μέρα 25. Σε αυτήν φυσικά θα παρέμβει ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Βαρουφάκης για να εκφράσει την θέση του για το «ποια εμπλοκή με την εξουσία, υπό ποίους όρους και προς όφελος ποίων;».

Οι απόψεις του όπως και των υπόλοιπων ομιλητών από την πανεπιστημιακή κυρίως κοινότητα, είναι επίκαιρες. Ιδίως από την στιγμή που πολλοί εκτιμούν ότι οι εκλογές (άρα και οι μετεκλογικές εξελίξεις) έρχονται πιο κοντά χρονικά.

Σταθερά πρώτη η Ελλάδα

Θα πείτε … «περσινά ξυνά σταφύλια», αλλά η πρωτιά της Ελλάδας στους (αρνητικούς) δείκτες του Covid 19 παραμένει αλώβητη. Σύμφωνα με την στατιστική ιστοσελίδα των New York Times που βασίζεται στα στοιχεία του ινστιτούτου J.Hopkins εδώ και εβδομάδα η χώρα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 πρώτες χώρες στα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως.

Είναι επίσης η μόνη χώρα που οι δείκτες μετάδοσης δεν αλλάζουν εδώ και αρκετούς μήνες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου επίσης παραμένει πρώτη με διαφορά. Αυτά ενώ χώρες με παρόμοιο προφίλ όπως η Πορτογαλία ή η Τσεχία παραμένουν σε χαμηλότατα επίπεδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα