Μητσοτάκης για υποκλοπές: Η ΝΔ και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς

Μητσοτάκης για υποκλοπές: Η ΝΔ και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς
O Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Για κέντρα που επιδιώκουν φθορά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην ΠΕ της ΝΔ και δήλωσε: “Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση”

Το αφήγημα περί σκοτεινών κέντρων που επιδιώκουν φθορά της κυβέρνησης με τις υποκλοπές επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δε μασάμε” διαμήνυσε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα στον απόηχο της πρόσφατης κόντρας του με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά είναι εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς. “Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα”, εκτίμησε επίσης και διαμήνυσε: “Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση”.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε καταρχήν για άλλη μία φορά προς αποφυγήν σεναρίων ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και δήλωσε: “Ως κυβέρνηση καλούμαστε να αναδείξουμε το σύνθημα μας το είπαμε και το κάνουμε. Ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που χάραξε το 2019, φράζοντας το δρόμο σε μία δεύτερη φορά στη συμφορά, δίνοντας μία δεύτερη εντολή στην εθνική προκοπή”.

Τα τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΕ, τα οποία αποκάλεσε “συναγωνιστές” και “συμμαχητές”, εκτίμησε ότι υπάρχουν τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Πρώτον, στο πεδίο των εθνικών θεμάτων με ένα πόλεμο στην καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου και έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται όπως είπε “επιθετικές πρακτικές και αυτοκρατορικά οράματα από το Ρώσο εισβολέα”.

Δεύτερον, αναφέρθηκε στην εσωτερική κατάσταση στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση επιχείρεται να γίνουν μοχλοί κοινωνικής αναταραχής. “Οι δυσκολίες έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση όμως εδω γεφυρώνονται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιχειρούν τη φθορά της κυβέρνησης”, δήλωσε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Στόχος η σύγχυση, ώστε η αγωνία να γίνει τυφλή διαμαρτυρία και στη συνέχεια ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους πολίτες και τελικά η διαμόρφωση μίας αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς, έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δε μασάμε”.

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο προεκλογικό μέτωπο με την αντιπολίτευση του “όχι σε όλα ναι σε τίποτε, που ανακαλύπτει ευθύνες Μητσοτάκη πίσω από παγκόσμια προβλήματα, υπόσχεται ακριβές λύσεις με φθηνά ψέματα, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές και σε απλούς πολίτες”.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Παύλος Πολάκης απάντησε σε συνομιλητή του στο διαδίκτυο “σου είπα φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε”, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό σημαίνει “ότι το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί”.

“Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει εμένα”

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και για τη στάση του στα εθνικά θέματα και την αμυντική ενίσχυση της χώρας. “Η πολιτική ‘ναι μεν, αλλά’ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μία αμήχανη τοποθέτηση. Είναι μία συνειδητή ηθική έκπτωση” υποστήριξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος λαός”.

Ο κ. Μητσοτάκης εμμέσως στο σημείο αυτό απάντησε και στην τελευταία αιχμή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφωνεί με οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία.

Δεν παρασυρόμαστε σε διάλογο με το παράλογο. Λέω ναι σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα τις Ενοπλες Δυνάμεις και δόρυ τη διπλωματία”, δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός έθεσε μάλιστα ως στόχο του ουσιαστικά την ανασύσταση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. “Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που θέλουν το κράτος σύγχρονο και ευρωπαϊκό, ώστε να γίνει πάλι η ΝΔ εκφραστής ενός μεγάλου ρεύματος, πέρα από τα κομματικά τείχη, με πρωταγωνιστές όλους εσάς και συμπορευτές όλους τος Ελληνες που είδαν ότι ανόιγουν νέοι ορίζοντες και συνειδητοποιούν ότι οι κατακτήσεις αυτές δεν πρέπει να κινδυνεύσουν”, είπε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνοθύλευμα, που ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής”

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει ήδη δηλητηριάσει το προεκλογικό κλίμα, συνεχίζοντας την τακτική ότι για όλα φταίει η ΝΔ. Αναφέρθηκε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη μεταναστευτική κρίση, τον κατηγόρησε ότι διέσπειρε.. κορονοϊο διοργανώνοντας διαδηλώσεις, ότι δεν υποστήριξε την Ουκρανία.

“Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για ένα συνοθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής. Για αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι. Ενώ τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμη και το σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτυσης, την ακεραιότητα των εκλογών και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Ο αριστερος τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί ακριβώς που την απειλούν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

“Δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς και τις γυναίκες τους;”

Όσον αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “μπερδεύοντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε, επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά απο το να ακούω τους υπουργούς, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς, ούτε καν τους πολιτκούς μου αντιπάλους;”

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε λόγο για εμπλοκή του ίδιου του κ.Τσίπρα στις υποκλοπές, σχολιάζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι επί της δικής του διακυβέρνησης λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό έγινε το 2016, την εποχή που ο ίδιος έχει βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε παρακολούθηση του δικού του τηλεφώνου. Και άφησε αιχμές ότι ο κ.Τσίπρας γνώριζε τη λειτουργία κακόβουλων λογισμικών επί των ημερών του, επισημαίνοντας ότι “μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, μόλις πέντε ημέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και εμπορία ηλεκτρονικών μέσων παρακολουθησης. Μετέτρεψε έτσι το κακούργημα των υποκλοπών σε απλό πλημμέλημα. Γιατί; Ποιους ήθελε να προστατέψει και σε ποιους άνοιγε το δρόμο;”

“Να μας πει ο Τσίπρας ποια γραμμάτια ξεπληρώνει”

Ο κ . Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, ήμασταν ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία. Αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Πρώτος εγώ τις ανέλαβα”.

Συνέχισε λέγοντας: “Εχουμε βλέπετε κάποιες διαφορές, Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για το φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Την ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται δύο ακόμη Rafale, ο κ.Τσίπρας καλεί το Γαλλο πρέσβη να τον απειλήσει ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία. Θα ανατινάξει δηλαδή μία εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μία διακρατική συνεργασία”. Και σχολίασε ότι ο κ.Τσίπρας “από το go back madame Merkel, πήγε στο go back mister Macron”.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς δε μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα, όταν ο ίδιος επιλέγει να αποτελεί εθνικό μειονέκτημα”.

“Η κυβέρνηση τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, αλλά δεν ανέχεται υποβολείς”

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για επιχειρηματίες. “Η ΝΔ και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει, μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομα τους δηλώνω πως δε θα δεχθούμε καμία υπονόμευση” δήλωσε.

Με μία… ποδοσφαρική μεταφορά, ο κ.Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι “άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων” και ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει σε αρένα τη δημόσια ζωή.

“Η κυβέρνηση τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, αλλά ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Επαναλαμβάνω λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση: Ο καθένας στο ρόλο του”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. Στο σημείο αυτό μάλιστα έστειλε και ένα μήνυμα προς τα στελέχη της ΝΔ, εκτιμώντας ότι δεν αμφισβητείται η ενότητα της κυβέρνησης και της παράταξης.

Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους απαντώ: Θα ειμαστε απέναντι τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

“Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει”

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επόμενη κάλπη καθίσταται η πιο κρίσιμη της Μεταπολίτευσης. “Εμείς δε μιλάμε για διπλές εκλογές, αλλά για εθνικές εκλογές, δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει”, υπογράμμισε και πρόσθεσε:

“Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια ή αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή θολά μηνύματα που καταλήγουν σε πολιτικές τερατογενέσεις. Δεν μπορούν οι δράσεις της πολιτείας να χάνονται σε διαδρόμους κομματικών παζαριών. Δείτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, δέσμιες συμμαχικών κυβερνήσεων. Όχι, χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Στόχος μας είναι ένας: Η αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογες του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παράγει αυτα τα 3,5 χρόνια.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο θύτης εμφανίζεται ως θύμα

Στην απάντησή του στην ομιλία του Πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: “Εμβρόντητη σήμερα η χώρα παρακολούθησε το άνευ προηγουμένου παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος.

Για μια ακόμη φορά αντί για απαντήσεις, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται. Διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας.

Το πιο γελοίο όμως είναι όταν είπε ότι “δεν μασάει” απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα “μπανανία”. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που τρεισήμισι χρόνια τώρα κάνει τον τροχονόμο των συμφερόντων και έχει καταφέρει να βρίσκεται η χώρα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του διεθνούς τύπου για το κράτος δικαίου.

Για το θράσος του κ. Μητσοτάκη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ούτε για το πόσο αδίστακτος είναι. Σήμερα όμως απέδειξε πόσο επικίνδυνος έχει γίνει και για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Προχώρησε σε εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Κανένας άλλος πρωθυπουργός, δε θα μπορούσε να αποφασίσει να δοθούν 7 δισ. για εξοπλισμούς και να μην πάει ούτε ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Σε ένα πράγμα όμως συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα