Οι αμέτρητες εταιρίες και τα μυστήρια με τον Ζελένσκι

Διαβάζεται σε 3'

Πάλι συνάντηση είχαν ο πρωθυπουργός και ο Ουκρανός πρόεδρος ενώ ο Κασσελάκης συνεχίζει να υπόσχεται Πόθεν Έσχες

Πάλι

Πάλι συνάντηση με τον Ζελένσκι είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή την φορά στο Βίλνιους και στην συνάντηση της «Πρωτοβουλίας των 3 Θαλασσών» που ουσιαστικά κι αυτή για την Ουκρανία έγινε.

Εκεί ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Πράγμα μάλλον περίεργο αφού η κυβέρνηση φροντίζει να εκπέμπει αυτό το μήνυμα 3 φορές την εβδομάδα.

Εκτός πια αν ο ουκρανός πρόεδρος έχει τις αμφιβολίες του και χρειάζεται συνεχώς νέες διαβεβαιώσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί θεωρεί τόσο σημαντική ο Ζελένσκι την αρωγή της Ελλάδας. Δεν είναι πια η χώρα και η μεγαλύτερη δύναμη στην Ε.Ε…

Τα αμέτρητα

Αμέτρητα είναι τα άστρα, το βάθος, η αγάπη! Πολλά τα ουσιαστικά που έχουν συνοδευθεί από το συγκεκριμένο ποσοτικό επίθετο. Ε, από ότι φαίνεται σε αυτά πλέον πρέπει να προσθέσουμε και τις εταιρίες του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ερωτώμενος χθες από τον Νίκο Ευαγγελάτο «δεν έχω κάτσει να μετρήσω όλο το οργανόγραμμα των εταιριών» με τις οποίες εμπλέκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υποθέτουμε ότι θα προλάβει μέχρι να λήξει η προθεσμία για το Πόθεν Έσχες που υποχρεούται να καταθέσει. Αν και από ότι καταλάβαμε κι αυτό …ως μέσο προβολής θα το χρησιμοποιήσει. Όπως δήλωσε ο ίδιος «εγώ με μεγάλη μου χαρά θα παρουσιάσω την επαγγελματική μου επιτυχία».

Δύο παρουσίες

Δύο παρουσίες τις καταγράψαμε στην συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο forum των Δελφών. Ο ένας ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν σύμβουλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Χουλιαράκης. Επίσης στις πρώτες θέσεις παραβρέθηκε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αμφότεροι σε κομβικούς ρόλους όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός. Πάντως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στους Δελφούς ήταν η προσέλευση κόσμου. Πρέπει να υπήρχε μεγάλη περιέργεια για το τι θα πει ο μέχρι πριν μερικούς μήνες αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θεσμική παρακμή

Αιχμηρός εμφανίστηκε χθες στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης για την συμμετοχή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στο Forum των Δελφών.

Παίρνοντας τον λόγο μίλησε για «θεσμική παρακμή». Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές όλων των κομμάτων ρώτησε: «Θυμάστε εσείς ποτέ, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συμμετέχει σε φόρουμ και να δίνει συνέντευξη, αντιδικώντας μάλιστα με τις οικογένειες των θυμάτων μιας υπόθεσης την οποία διερευνά; Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός ή ανώτερος δικαστικός λειτουργός να συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση με αντικείμενο που έχει σχέση με τις δικαστικές αρμοδιότητες και υποθέσεις που έχει τώρα».

Θορυβώδης

Μια ακόμη θορυβώδης παρουσία στην Βουλή για την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αναμενόμενο καθότι εκλογές έρχονται.

Έτσι λοιπόν αρχικά τα έβαλε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μετά με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που είναι γνωστό ότι αρέσκεται σε κόντρες υψηλών ντεσιμπέλ οπότε ανταποκρίθηκε.

Αυτό που δεν αναμένονταν ήταν να κατηγορήσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τον προεδρεύοντα και Γιώργο Λαμπρούλη ότι συνεννοήθηκε μέσω νοημάτων με τον Άδωνι Γεωργιάδη για να της σταματήσουν την ομιλία.

Φαίνεται όμως ότι ο Λαρισαίος βουλευτής του ΚΚΕ έχει …συνηθίσει αυτού του είδους τις καταστάσεις. Οπότε αρκέστηκε σε μία απαξιωτικού ύφους διάψευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα