Οι κανόνες του Σαμαρά, το τέλος της Λίστας Πέτσα και οι κοιλιακοί του Κλέωνα

Το παρασκήνιο από την εκδήλωση του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ενώ ο Κλέωνας Γρηγοριάδης είχε την τιμητική του στα κανάλια

Τέρμα με την λίστα Πέτσα

Η αλήθεια είναι πώς αν δεν εμφανιστεί μια νομοθετική ρύθμιση για τα Μέσα Ενημέρωσης προεκλογική περίοδος δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση φρόντισε να καταθέσει ολόκληρο νομοσχέδιο που ρυθμίζει πολλά μεταξύ των οποίων και την διαφημιστική δαπάνη. Οπότε με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε για την τελική ευθεία, όποτε και αν προκηρυχθούν οι κάλπες.

Μην φοβάστε όμως για καμμιά “λίστα Πέτσα” τούτη την φορά. Η κυβέρνηση το έλυσε το πρόβλημα δια παντός. Όπως διαβάζουμε στις προβλέψεις του νόμου οι δημόσιοι φορείς δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να στέλνουν καταλόγους με την διαφημιστική δαπάνη τους σε κάποια κεντρική αρχή. Οπότε ακόμη και αν ψάξουμε για λίστες δεν θα βρούμε καμμία!

Μετά θα φταίει ο Κλέωνας;

Τώρα θα φταίει ο Κλέωνας Γρηγοριάδης αν αρχίσει να εμφανίζεται στο βήμα της Βουλής ημίγυμνος; (Δεν θα το κάνει, σοβαρός άνθρωπος είναι από όσο έχουμε καταλάβει). Όμως είναι αλήθεια πως συχνά – πυκνά από το βήμα της Βουλής καταφέρεται εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και μιλά για τον αποκλεισμό των θέσεων του Μέρα 25 από αυτά. Μάλιστα βρίσκεται και σε δικαστική διένεξη με ένα από αυτά για δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής.

Κι όμως αρκούσε τελικά ένα μικρό “ατύχημα” που τον έφερε να εμφανίζεται να βγάζει το πουκάμισό του ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ μιλούσε μέσω κυκλώματος η Μαρία Απατζίδη. Αυτό “έπαιξε” σε περισσότερα κανάλια και ιστότοπους από οποιαδήποτε ομιλία του. Όσον αφορά τα (θετικά) σχόλια που ακούστηκαν για το επίπεδο των …κοιλιακών μυών του, κάποιοι επισήμαναν ότι δεν είναι ο μόνος στην Κ.Ο του Μέρα 25.

Υπάρχουν και πιο κατάλληλοι

“Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, λαϊκό κόμμα. Δεν είναι ένα κόμμα ελιτιστών, πατάει γερά στην κοινωνία, εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις”. Ακούμε συχνά τέτοιου είδους δηλώσεις από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και είναι λογικό, ιδίως αυτή την άτυπα προεκλογική περίοδο. Τις έχουμε ακούσει και από τον πρωθυπουργό.

Όμως επειδή η συγκεκριμένη προέρχεται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν και πιο κατάλληλοι για να λένε τέτοια πράγματα στην Ν.Δ, από τον πρώην γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Αν μη τι άλλο ο προερχόμενος από τον “σημητικό” χώρο πολιτικός έχει επιδείξει με σαφήνεια προτιμήσεις σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις.

Σαμαράς rules

Βέβαια η είδηση χθες στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν ο Σκέρτσος. Τουναντίον θα λέγαμε. Ήταν η “σαμαρική” πτέρυγα που έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της με τον κόσμο που μαζεύτηκε στα “εγκαίνια” του Ιδρύματος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως σχολίασε μάλιστα παλιό συνδικαλιστικό στέλεχος και έμπειρο περί των εσωκομματικών της Ν.Δ για τον κόσμο που μαζεύτηκε στο “Παλλάς”: “Εδώ έχει περισσότερους νεοδημοκρατες από ότι στο συνέδριο”.

Αυτό πάντως δεν συνιστά καμία έκπληξη για όσους παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως είναι σαφές μήνυμα προς την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. Σε μια περίοδο μάλιστα που συγκροτεί ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών το μήνυμα Σαμαρά στον Μητσοτάκη ήταν σαφέστατο: Το Μαξίμου να ξεκαθαρίσει το θέμα! Δεν πρόκειται να το “φορτωθεί” όλη η παράταξη.

Οι παρουσίες με νόημα

Από παρουσίες στην εκδήλωση εντωμεταξύ …άλλο τίποτε: Εκεί ήταν φυσικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής .Πρώτος – πρώτος από τους υπουργούς εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά εμφανίστηκαν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί επίσης η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και του πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνη με τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς έχει και φιλική σχέση από το παρελθόν. Το παρών έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Γιατί έλειπε ο Τασούλας

Ένας από τους απόντες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Όχι όμως για πολιτικούς λόγους αλλά επειδή υπήρξε κρούσμα Covid 19 στο οικογενειακό του περιβάλλον. Έτσι οι γιατροί του σύστησαν να αποφύγει μια εκδήλωση με πολύ κόσμο.

Το χειροκρότημα στον Φλώρο

Δεν διέφυγε της προσοχής κανενός πάντως το πολύ ισχυρό χειροκρότημα που εισέπραξε από όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αντώνης Σαμαράς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Σίγουρα καθόλου άσχετο από την φημολογία που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με την οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. Αίσθηση που ενσχύθηκε από δημοσιεύματα που εγκαλούσαν τον Κ.Φλώρο για προσωπική πολιτική στα ελληνοτουρκικά.

Δημοτική αστυνομία εναντίον απεργών

Τελικά επιβεβαίωσε τους φόβους του ΚΚΕ, περί του ότι η νέα Δημοτική Αστυνομία με αρμοδιότητες πιο “αστυνομικές” θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον απεργών, ο Μάκης Βορίδης. Το θέμα έθεσε χθές ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στην συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Απαντώντας ο Μάκης Βορίδης είπε: “Μου βάλατε το θέμα των απεργιακών φρουρών, μεγάλη συζήτηση να μην το ανοίξουμε, αλλά ούτως ή άλλως η δημοτική αστυνομία δεν έχει σχέση με το θέμα των απεργιακών φρουρών, αν και το θέσατε εμμέσως ως παρακώλυση συγκοινωνιών. Και η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι ένα θέμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα