Τα θαυματάκια του Βορίδη και οι αιχμές του Βενιζέλου

Ολο και κάτι ετοιμάζει ο υπουργός Εξωτερικών πρίν εγκαταλείψει την καρέκλα του ενώ ο "Μπένι" τα έψαλλε εκ νέου στην κυβέρνηση για την υπόθεση Κασιδιάρη

Ο Βενιζέλος με το βαμβάκι

Με το «βαμβάκι» μεν, αλλά «σφάξιμο». Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τα όσα είπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ για την υπόθεση της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη. Εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι η κυβέρνηση πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται.

Αφού επισήμανε ότι κάθε πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα «πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική» και « να είναι πολύ ώριμες και ζυγισμένες οι κινήσεις» σύστησε στους υπουργούς που εμπλέκονται να μιλάνε πολύ λιγότερο. Όπως ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος «ορισμένα επιχειρήματα τα οποία διατυπώνονται δημόσια και ορισμένα γεγονότα τα οποία καταγράφονται αυτή τη στιγμή στον δημόσιο βίο θα χρησιμοποιηθούν από τον κ. Κανελλόπουλο ή από οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, προκειμένου μετά τις εκλογές να γίνει η προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το Εκλογοδικείο». Ακόμη και «στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέβλεψε ότι καμία από αυτές τις προσφυγές τελικά δεν θα ευοδωθεί. Πάλι καλά…

Η ευλογημένη ώρα του Τσίπρα

Δεν πέρασε απαρατήρητη η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα, όταν στο δελτίο ειδήσεων του STAR χθες δέχθηκε την ερώτηση – καρμπόν σε κάθε κανάλι: Αν πρόκειται να σκεφθεί αποχώρηση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές. Όπως είπε «θα έρθει κάποια στιγμή, αυτή η ευλογημένη για μένα ώρα, αλλά νομίζω ότι αυτές τις αποφάσεις θα τις πάρουμε συλλογικά». Συμπληρώνοντας πως «έχω τη διαίσθηση ότι δεν θα είναι αυτή η ώρα σύντομα, διότι ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του θα τη δώσει αυτή την ευκαιρία και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη χώρα».

Προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν τον …εντυπωσιάζουν πλέον τα αξιώματα. Πράγμα λογικό αφού έχει βρεθεί ήδη στα ανώτερα εξ’ αυτών. Κι όπως επισήμανε και χθες, σε αυτές τις εκλογές «δεν έχω ούτε πίεση συναισθηματική ούτε ψυχολογική».

Φέιγ βολάν

Φέιγ βολάν έκανε η Νέα Δημοκρατία την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον ό Νίκο Παππά. Προφανώς προκειμένου να προβάλλει το σκεπτικό με το οποίο ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε για πλημμέλημα, για τη περίφημο αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλίων το 2016.

Είναι ένα ερώτημα αν το κυβερνών κόμμα έπραξε σωστά. Ιδίως επειδή τονίζει το σημείο της απόφασης που λέει πως ο τηλεοπτικός σταθμός που επιδιώκονταν να δημιουργηθεί «θα προωθούσε τις πολιτικές θέσεις και δράσεις του κόμματος και της τότε κυβέρνησης» κι αυτό αλλά «με σκοπό την υπέρ αυτών άσκηση επιρροής στον πολιτικό προσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Βλέπετε, η δικαστική απόφαση αναφέρεται σε κάτι που …πιθανόν θα συνέβαινε το 2016. Θυμίζει όμως κάτι που «κατά κόρον» ξεκίνησε να γίνεται το 2019 και συνεχίζεται μέχρι το 2023. Κι όχι από έναν, αλλά από τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Θαύματάκια

Νομοθετικά «θαυματάκια» μέχρι και την τελευταία στιγμή πρέπει αναμένονται μέχρι να εκπνεύσει η θητεία του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου. Όπως δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κάτι ετοιμάζεται για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με όσα είπε «το σκέφτομαι ακόμα τώρα, αν χρειάζεται μια διάταξη που θα επιτρέψει αυτό το χρονικό διάστημα το οποίο δεν θα έχουμε πια Βουλή,να δούμε πώς θα εξασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα σε ορισμένους δήμους, γιατί είναι οι συνέπειες της απλής αναλογικής…».

Τι σημαίνει αυτό, ουδείς γνωρίζει. Πάντως «φέρνει λίγο» σε προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών στα δημοτικά συμβούλια η σε υπερεξουσίες των δημάρχων. Πράγμα που μάλλον δεν είναι άσχετο με τις δημοτικές εκλογές που ως γνωστόν αναμένονται τον ερχόμενο Οκτώβρη. Σύντομα θα μάθουμε.

Έπεσε μέσα

Κι όμως τα κατάφερε να «πέσει μέσα» ο Χρήστος Σταϊκούρας στην περίφημη εκείνη πρόβλεψη του, πριν λίγες ημέρες για το ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε αυξήσεις αλλά με χαμηλότερο ρυθμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου ο δείκτης τιμών καταναλωτή είναι στο 4.6% με τις τιμές του ηλεκτρικού και του πετρελαίου να παρουσιάζουν μείωση.

Βέβαια αυτή την «μείωση του ρυθμού αυξήσεων» ελάχιστα έως καθόλου θα την καταλάβουν τα νοικοκυριά. Μια και με βάση τα ίδια – επίσημα- στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στα τρόφιμα οι αυξήσεις ξεπερνούν το 14% όπως και στα είδη ένδυσης υπόδησης. Φθάνουν μάλιστα κοντά στο 18% στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και κοντά στο 14% στα φάρμακα.

Πράγμα που σημαίνει πως αν η κυβέρνηση σκόπευε πριν τις εκλογές να μιλήσει για ύφεση στην ακρίβεια, καλύτερα να το ξεχάσει. Το μόνον βέβαιο είναι πως δεν θα το ξεχάσουν οι ψηφοφόροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα