Τσίπρας: “Τροφοδοτεί την ακροδεξιά ο Μητσοτάκης”

Τσίπρας: “Τροφοδοτεί την ακροδεξιά ο Μητσοτάκης”
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Θεσμικές βαναυσότητες και χειραγώγηση της δικαιοσύνης καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κασιδιάρη. Έκανε λόγο για πολλές εκδοχές προοδευτικής διακυβέρνησης μετεκλογικά.

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις θεσμικές βαναυσότητες της τροφοδοτεί την ακροδεξιά κάνοντας τον Κασιδιάρη «να τρίβει τα χέρια του». Αυτό επισήμανετο βράδυ της Δευτέρας (10/04) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης για την τροπολογία που προωθεί στην Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα επισήμανε ότι είναι εφικτή μια κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων από την επόμενη κάλπη, ακόμη και με ψήφο ανοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι την ευθύνη για την εξέλιξη του πράγματος ανήκει στην κυβέρνησης θυμίζοντας πως «εμείς τα λέγαμε» και ότι «είχαμε καταθέσει μια τροπολογία όπου προσχωρήσαμε στην άποψη του κ. Αλιβιζάτου» την οποία «αρνήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πλέον «έχουν γίνει χορηγοί της ακροδεξιάς» τονίζοντας πως «είναι η τρίτη τροπολογία που κατατίθεται». Αναφερόμενος στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «θα επιμείνουμε στο σωστό» και πως «εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και «δεν πιστεύουμε ότι ένα δεύτερο λάθος είναι η λύση στο πρώτο».

Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η μάχη απέναντι στον νεοναζισμό δεν κερδίζεται με διατάγματα διάτρητα και αντισυνταγματικά» προσθέτοντας πως εκπρόσωποι της κυβέρνησης «δεν μας κάνουν μαθήματα».

Τόνισε πως σήμερα «όλο το δημοκρατικό τόξο να προσχωρήσει σε μία ορθή λογική» για το ζήτημα αυτό σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «με αυτές τις θεσμικές βαναυσότητες ουσιαστικά τροφοδοτεί την ακροδεξιά» και «θα τρίβει τα χέρια του ο Κασιδιάρης με όλα όσα βλέπει». Ζήτησε «να φέρουν αύριο στην Βουλή την τροπολογία που είχαμε καταθέσει» αλλιώς «ας αναλάβει την ευθύνη του ο κ.Μητσοτάκης».

Μάλιστα εστίασε και σε όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας για τις σχέσεις κυβέρνησης – δικαιοσύνης λέγοντας πως «διάβασα ότι ο κ. Γεραπετρίτης είχε συνάντηση σε καφενείο» με τον επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος του Άρειου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο Αναρωτώμενος αν «έτσι αντιλαμβάνεται ο κ.Γεραπετρίτης και ο κ.Μητσοτάκης την αυτονομία της δικαιοσύνης» και μιλώντας για «άθλια χειραγώγηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς και στο μετεκλογικό σκηνικό τονίζοντας ότι πρέπει και μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων. Σημείωσε πως «αυτοδυναμία δεν μπορεί να υπάρξει» ενώ σχολίασε αναφορικά με την θέση του ΠΑΣΟΚ πως δεν αποδέχεται τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για την θέση του πρωθυπουργού ότι μετεκλογικά «δεν θα έχει την πολυτέλεια το 3ο κόμμα να θέσει τέτοιου είδους ζητήματα». Τόνισε ότι «προεκλογικά υπάρχει μια αντιπαράθεση. Μετεκλογικά θα πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον του τόπου».

Παράλληλα αναφερόμενος στις πιθανές εκδοχές προοδευτικής διακυβέρνησης σχολίασε ότι «υπάρχει η εκδοχή της ανοχής» ενώ συνολικά «υπάρχουν πολλές εναλλακτικές εκδοχές» τονίζοντας πως μετά τις εκλογές «και για τον κ. Βαρουφάκη θα υπάρχουν τα ίδια διλήμματα». Έτσι – είπε ο Αλέξης Τσίπρας – «αν υπάρχει αυτή η εκδοχή δεν έχουν αίσθημα αυτοσυντήρησης ο κ.Βαρουφάκης και ο κ. Ανδρουλάκης». Τόνισε επίσης ότι η προοδευτική διακυβέρνησης θα έρθει «μόνον με ένα τρόπο: Να ηττηθεί η Ν.Δ του Κ.Μητσοτάκη και ήττα της Ν.Δ σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Αλέξης Τσίπρας παράθεσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια αλλά και για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. Ειδικά για το τελευταίο σημείωσε πως είναι μια «πρόταση win-win» τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για τα τραπεζικά ιδρύματα σημειώνοντας πως «αυτό το οποίο υπάρχει σήμερα είναι η λαίλαπα πλειστηριασμών ή αδιέξοδο».

Όσον αφορά στην οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η χώρα δεν βρίσκεται στις συνθήκες χρεοκοπίας που παραλάβαμε το 2015» αλλά «έχουμε πια εμπειρία και γνώση, ξέρουμε τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί να γίνει, δεν λέμε πράγματα που δεν είναι ρεαλιστικά». Σημείωσε πως «έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα που το βασικό του πρόσημο είναι φιλολαϊκό» γιατί «δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να χάνουν οι πολλοί και να κερδίζουν λίγοι και ισχυροί». Μάλιστα εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκης ότι σκοπεύει «να κάνει ιδιωτικοποίηση του νερού. Είδε τις αντιδράσεις και προσπαθεί να τα μαζέψει».

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και για το debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «προσπαθεί αυτός που μιλάει για σύγκριση και λέει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης η Τσίπρας, να το αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι». Σχολίασε πως «εγώ το 2015 ήμουν απέναντι στον κ. Μειμαράκη και κάναμε debate. Έχασε η Δημοκρατία;». Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις είπε «έχουμε και μια ιστορία καταγραμμένη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται στις μετρήσεις από τη κάλπη».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star Channel Eurokinissi

 

Οικονόμου: “Επικίνδυνα αδαής ο κ. Τσίπρας”

«Ο κ. Τσίπρας είπε απόψε ότι όσα λέγονται προεκλογικά διαφέρουν από όσα μετεκλογικά θα αποφασιστούν. Πρόκειται για τη μοναδική αλήθεια που έχει πει ως τώρα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική. Το ξέρουν αλλωστε οι πολίτες από τη διαφορά σε όσα έταζε κι όσα έκανε. Σε όλα τα υπόλοιπα, την δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, την συνειδητή του επιλογή να μην συνταχθεί στο μέτωπο για τον αποκλεισμό των εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές και ιδιαίτερα σε όσα απλόχερα υποσχόταν για το ιδιωτικό χρέος συμβαίνουν τα εξής δυο: είναι και αδίστακτος ψεύτης και επικίνδυνα αδαής» ήταν το σχόλιο για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα