Τα τρικ του Σκέρτσου κι ο Μητσοτάκης ξανά στο tik-tok

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διορθώσει όσα είπε στην Βουλή για τα νοίκια και ο υπουργός Επικρατείας ανακαλύπτει μια νέα κατηγορία μισθωτών.

Ανικανοποίητος

Μάλλον δεν έμεινε και πολύ… ικανοποιημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις απαντήσεις που έδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη στην Βουλή, στην ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την στεγαστική κρίση.

Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς από την «σπουδή» του Μεγάρου Μαξίμου να φτιάξει βιντεάκι για το «Tik-Tok» στο οποίο ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δείξει πως «κάτι κάνει» για τα δυσθεώρητα ύψη των ενοικίων.

Εντυπωσιακό σημείο αυτό στο οποίο «ενοχοποιεί» για τις υψηλές τιμές την Golden Visa. Σαν αυτή να εφαρμόζεται… από μόνη της, και να μην έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση που την διατηρεί. Έτσι ώστε οι κατοικίες να περνάνε στα χέρια προσώπων που (για τους δικούς τους λόγους) θέλουν να πάρουν ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

Μάλιστα αυτές οι υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που δηλώνει πως… κάποια στιγμή το όριο της Golden Visa θα αυξηθεί από τα 250.000 στα 800.000 ευρώ είναι περισσότερο πρόσκληση παρά αποτροπή: Ελάτε να αγοράσετε τώρα γιατί αργότερα θα αυξηθούν οι απαιτήσεις…

Τρύκ

Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μπορεί κάνει το κυβερνητικό επιτελείο για να μας πείσει τους μισθωτούς πως τα εισοδήματά τους έχουν αυξηθεί! Μάλλον εκτιμούν ότι μόνοι τους δεν μπορούν να κατανοήσουν την οικονομική τους κατάσταση.

Έτσι λοιπόν είχαμε τον Κωστή Χατζηδάκη να κάνει… εκπληξούλες και γρίφους. Να μας λέει δηλαδή ότι ο νέος κατώτατος μισθός «θα έχει μπροστά το 8». Αυτός όμως που το απογείωσε ήταν ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας ανακάλυψε μία… νέα μισθολογική κατηγορία. Τους αμειβόμενους «μεταξύ 1000 και 3000 ευρώ»! Για να μας πει πως σε αυτή εντάσσεται το 33,5% των εργαζομένων δηλαδή το 1/3 και βάλε. Χωρίς να διευκρινίζει όμως πόσοι είναι στα 1000 ευρώ και πόσοι στα 3000.

Στοιχείο που προφανώς κάνει μια… μικρή διαφορά. Καθότι άλλο είναι μια 4μελής οικογένεια με δύο μισθωτούς να πρέπει να βγάλει το μήνα με 2000 ευρώ και άλλο με 6000!

Αυτά ενώ ακόμη στα και στοιχεία του Άκη Σκέρτσου περίπου μισό εκατομμύριο μισθωτοί αμείβονται με αποδοχές κάτω των 700 ευρώ και υπάρχει και ένα ακόμη «τρίτο» με μισθό από 700 έως 1000 ευρώ. Όλα αυτά με τις τιμές και να νοίκια να έχουν πάρει την ανιούσα με αυξήσεις 20 έως 40%.

Η «ανάπτυξη» μάλλον δεν πάει και πολύ καλά…

Περί εδρών

Καθόλου φειδωλός στους χαρακτηρισμούς του ο Νίκος Παππάς για την αυριανή εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;»

Όπως σχολίασε «οι σοβαρές συζητήσεις στον χώρο δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο και να εξαντλούνται σε προσωπικές στρατηγικές και υποκλαπείσες έδρες». Η πρώτη αιχμή ήταν για τον Διονύση Τεμπονέρα και η δεύτερη – προφανώς- για την Έφη Αχτσιόγλου.

Πάντως αν ο Νίκος Παππάς αναζητεί «προσωπικές στρατηγικές» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απορίας άξιο πώς δεν διακρίνει κάτι τέτοιο στις συμπεριφορές της ηγετικής ομάδας. Αρχής γενομένης από τον Στέφανο Κασσελάκη που στις δημόσιες δηλώσεις του κυριαρχεί το «εγώ» ή του Παύλου Πολάκη που είναι οφθαλμοφανές πως έχει εντελώς προσωπική ατζέντα.

Όσο για τις έδρες, μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για αυτές που χάνουν εξαιτίας των ποσοστών τους. Σε περίπτωση που δεν το έχουν προσέξει αυτά έχουν πέσει …στο μισό από τις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού…

Στα γρήγορα

Με …ταχύτατους ρυθμούς προωθείται το νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στους ποινικούς κώδικες.

Κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα το μεσημέρι ξεκινά να συζητείται στην αρμόδια διαρκή επιτροπή. Το γενικότερο πνεύμα του είναι «αύξηση των ποινών» όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης.

Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους. Κάτι λιγότερο από 140 άρθρα. Με το καθένα από αυτά να θέλει μελέτη ειδικών αφού αλλάζει …λεξούλες στην υφιστάμενη νομοθεσία που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνουν πολλά.

Οι πρώτες αναγνώσεις από τα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης μιλούν ήδη για εντοπισμό ορισμένων παρεμβάσεων με πολύ ενδιαφέρον.

Για να δούμε, τι θα δούμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα