Μητσοτάκης για Μασκ: Δεν μπορείς να αγοράσεις εκλογές όσο πλούσιος και εάν είσαι
Διαβάζεται σε 1'
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόπειρα του Ίλον Μασκ να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στο Τέξας, με αφορμή συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάγκη κρατικής ρύθμισης της.
- 04 Νοεμβρίου 2026 20:31
Στην (αποτυχημένη) απόπειρα του Ίλον Μασκ να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συζήτησης με τον φωτογράφο Platon κατά τα εγκαίνια της έκθεσης People Power.
Η συζήτηση είχε στραφεί ειδικότερα στο ρόλο της τεχνολογίας και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης, με τον πρωθυπουργό να υπερασπίζεται την ανάγκη κρατικής ρύθμισης της ΑΙ. Έθεσε τη διάσταση του πόσο ισχυροί είναι οι άνθρωποι που εξελίσσουν μία πανίσχυρη τεχνολογία και σε ποιον λογοδοτούν.
“Είναι ΟΚ για τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο να ξοδεύει 440 εκ δολάρια για να επηρεάσει μία εκλογική αναμέτρηση στο Τέξας, που είναι ακριβώς αυτό που συνέβη; Δεν δούλεψε. Είναι καλό νομίζω ότι αποδείχθηκε πως δεν μπορείς να αγοράσεις εκλογές ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιος είσαι”, σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης.