Το άγχος του Μαξίμου και τα πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν η ηγεσία Κασσελάκη θέλει επιτέλους να κάνει μια Κεντρική Επιτροπή χωρίς διαφωνούντες και η μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης μετά την επίσκεψη Ερντογάν

Άγχος

Πολλά έχει ήδη πεί και πολλά ακόμη θα δηλώσει η αντιπολίτευση για την επίσκεψη Ερντογάν. Όμως είναι σαφές πως τα περισσότερα από αυτά η κυβέρνηση τα έχει ήδη μαντέψει ή τα αναμένει.
Μάλλον περίσσότερο άγχος έχει για την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, αφού ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν λόγο να βιάζεται. Διαθέτει ένα όλοκληρο κείμενο συμφωνίας να διαβάσει, να αποτιμήσει και βέβαια να εκφράσει την άποψή του για το αν υπάρχουν “γκρίζα σημεία” η για το που πάει το πράγμα.
Όμως ακόμη και αν δεν κάνει καμμία δημόσια δήλωση πάλι πρόβλημα θα ειναι για την Νέα Δημοκρατία. Αφού σε τέτοια θέματα αν δεν εκφράζεται ένας πρώην πρωθυπουργός θετικά, τότε σημαίνει πως κατι δεν του πάει καλά.
Πόσο μάλλον για τον Αντώνη Σαμαρά που έτσι κι αλλιώς έχει εκφράσει την θέση πως δεν έπρεπε να υπάρξει κανένας διάλογος με τον Ερντογάν και την τουρκική ηγεσία.

Πανηγυρικά

“Πανηγυρικό χαρακτήρα” επιθυμεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει το Σαββάτο, όπως μαθαίνουμε.
Προφανώς για να ενισχυθεί το νέο αφήγημα που – παρά τις συνεχείς αρνητικές δημοσκοπήσεις- εφμανίζει το κόμμα να …πηγαίνει τέλεια. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Στέφανου Κασσελάκη να διεκδικεί την πρωτιά στις επερχόμενες ευρω-εκλογές.
Το μόνον βέβαιο είναι πως η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει μεθαύριο θα χρειαστεί …λιγοτερο χώρο μια και έχουν αποχωρήσει ήδη αρκετά μέλη της. Το αν στις εργασίες θα καταγραφούν και τίποτε πολιτικά “πανηγύρια” μένει να φανεί.

Δεν είχε ιδέα

Δεν έγινε σοφότερη χθές η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που κλήθηκε να αποφασίσει για τον διορισμό της Άιριν – Έβελυν- Μικέλα – Μάιρης Σάρπ στην θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με το αν υπάρχουν η όχι πορίσματα σχετικά με την λειτουργία ολιγοπωλίων στους κλάδους των διϋλιστηρίων και των τραπεζών από την απερχόμενη διοίκηση.
Ερωτώμενη για το θέμα όπως και για το αν αυτά πρόκειται να δημοσιοποιηθούν η υποψήφια που πρότεινε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας απάντησε: “Δεν έχω ιδέα δεν μπορώ να σας δώσω αυτή τη διαβεβαίωση που μου λέτε, γιατί δεν έχω ιδέα για τα πορίσματα”. Ανέφερε πως “όταν θα πάω, αν θα πάω εκεί, αν εσείς μου πείτε ότι μπορώ να πάω θα πάω και τότε θα τα δω και θα μπορώ να έχω μια εικόνα. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία εικόνα, δε μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα. Είναι σαν να μου φέρετε τη δικογραφία στο δικαστήριο και να μου πείτε, με κλεισμένη τη δικογραφία, να σας υποσχεθώ αν αυτή θα απορριφθεί ή αν θα γίνει δεκτή”.
Τελικά η Α.Σάρπ θα …πάει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αφού – όπως αναμένονταν- η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είτε καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό

Για να τον συγχίσει

Μάλλον για να …συγχίσει τον Ανδρέα Λοβέρδο φαίνεται πώς κάνει δημόσιες δηλώσεις η Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με το ότι δεν έχει στόχο να επιστρέψει στην πολιτική.
Θυμίζουμε πως ο πρώην υπουργός είχε δείξει, το 2020, μεγάλο ενδιαφέρον όταν η Άννα Διαμαντοπούλου είχε προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ. Αναρωτώμενος (όντας μέλος του ΠΑΣΟΚ ακόμη) αν “συγκυβερνάμε με την Νέα Δημοκρατία”.
Επίσης στην ειδησεογραφία διαρρέουν συνεχώς “φήμες” για τον αν ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συνεργαστεί με την Ν.Δ ή αν θα ειναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα.
Δείγμα του ότι πως ο υπουργός της κυβέρνησης Σαμαράς έχει “αναζητήσεις” και σαφώς δεν συμμερίζεται το απαξιωτικό ύφος της Άννας Διαμαντοπούλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα