Το καλό καλοκαίρι του ΣΥΡΙΖΑ και το F4 στα χέρια του Τασούλα

Διαβάζεται σε 3'

Όταν μια σημαντική συνεδρίαση της Βουλής θα ολοκληρωθεί λίγο πρίν αρχίσουν οι ημιτελικοί της Euroleague και μια ατάκα Κασσελάκη που προμηνύει θερινές φασαρίες

Περι μισθών

«Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 27,7% από το 2019. Αρκεί;». Δεν λέμε ευρηματική η φράση της Νέας Δημοκρατίας για την προεκλογική της καμπάνια. Μόνο που η ερώτηση είναι κάπως …λειψή.

Γιατί θα είχε πολύ ενδιαφέρον πχ αν συνοδεύονταν και από τις αυξήσεις που έχουν πάρει τα τελευταία 5 χρόνια τα προϊόντα. Αυτά για τα οποία ο πρώην υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει πως η κυβέρνηση προσπαθεί αν μειώσει τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται.

Για να μην πούμε για την περίπτωση που συνοδεύονταν από το πόσο έχουν μειωθεί οι μισθοί από το 2009 και τα μνημόνια και ποια είναι η σχέση τους με τους σημερινούς. Εκεί θα είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Κινηματικότητα

Για το «Πόθεν Έσχες» του Κασσελάκη δεν μάθαμε και πολλά πράγματα στην συνέντευξή του στον Τάκη Χατζή. (Για την ακρίβεια μάθαμε πως μάλλον …δεν θα το μάθουμε πριν τις εκλογές).

Πληροφορηθήκαμε όμως τι σημαίνει «κινηματικότητα»». Ένας νέος όρος στον χώρο της Κασσελάκειας αριστεράς. Ούτε λίγο ούτε πολύ είναι το να γίνεται απευθείας εκλογή αρχηγού κόμματος από την βάση και μάλιστα με ψηφιακό τρόπο.

Ενδιαφέρον. Γιατί μέχρι τώρα είχαμε την εντύπωση πως η «κινηματικότητα» είχε σχέση με τα «κινήματα». Πως λέμε π.χ «φοιτητικό κίνημα»! Αυτό που υπάρχει στα πανεπιστήμια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε καν να κατεβάσει συνδυασμό στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

Καλό καλοκαίρι

Αυτοί που σίγουρα έμαθαν όμως κάτι ακόμη πιο σημαντικό είναι τα …στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί υποθέτουμε πως τα μέλη της Κ.Ε άκουσαν την θέση του προέδρου τους σύμφωνα με την οποία «για μένα τα πιο χρήσιμα όργανα του κόμματος είναι τα τμήματα του κόμματος τα οποία παράγουν πολιτική.Τα τμήματα που έχουμε».

Δηλαδή όργανα που διορίζονται από τον πρόεδρο (που εκλέγεται από την βάση) και αναφέρονται στον πρόεδρο (που όπως είπαμε και πριν… 4 λέξεις εκλέγεται από την βάση).

Κάτι τέτοια καθιστούν σίγουρο πώς στην Κουμουνδούρου θα περάσουν ένα …πολύ καλό καλοκαίρι. Κι ένα καλύτερο Φθινόπωρο αφού τον Οκτώβρη έχουν και συνέδριο.

Στα χέρια του Τασούλα

Στα χέρια του …Κώστα Τασούλα βρίσκεται η σχέση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και του ελληνικού κοινοβουλίου με το Final 4 που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο.

Ο λόγος φυσικά ότι το σερί αγώνων των δύο ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) ξεκινά στις 19.00. Οπότε πρέπει αντιστοίχως να τελειώσει και η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την ακρίβεια.

Έτσι ώστε να προλάβουν και οι βουλευτές να βρεθούν μπροστά από κάποια οθόνη. Οι πληροφορίες λένε πως οι διαδικασία θα τελειώσει στις 18.00 αν και μια μικρή καθυστέρηση πάντα «παίζει» στο κοινοβουλίο.

Αν το πλάνο δεν τηρηθεί τότε μάλλον θα …πάρουν φωτιά τα κινητά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα