Το ζόρι των ακόλουθων του Κασσελάκη και τα ντραμς του Λοβέρδου

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο πρώην υπουργός και πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνει πολύ θόρυβο και κάποιοι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Το είχε πει

O Παύλος Πολάκης, είχε προαναγγείλει ήδη από την Τετάρτη βράδυ την αναβάθμισή του σε γενικό κουμανταδόρο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως αυτός θα είναι που θα δίνει «τον τόνο» στην παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή. Έστω και αν κάποιος άλλος θα βρίσκεται στην θέση του προέδρου της. Πέρα από θέμα συσχετισμών είναι και θέμα …χαρακτήρα.

Η φράση με την οποία τελείωσε την ομιλία του προχθές βράδυ νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ήταν η εξής: «Από δω και πέρα θα έχουμε τέτοιου τύπου αντιπολίτευση, να είστε σίγουροι γι’ αυτό» ανέφερε. Ενω είχε ολοκληρώσει μία ομιλία γεμάτη καταγγελίες για σκάνδαλα και κόντρες με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την διάρκεια της οποίας παρά λίγο να …ξηλώσει τα μικρόφωνα του ομιλητή.

Οι ακόλουθοι

Τελικά για πολλούς δεν θα είναι και τόσο εύκολο να συνεχίσουν να ακολουθούν τον Στέφανο Κασσελάκη. Έχει ήδη αποδειχθεί μάλιστα ιδιαίτερα οδυνηρό.

Μην φαντάζεστε κάποιο πολιτικό υπονοούμενο. Είναι πιο απλό το πράγμα. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (όπως έχει φροντίσει να πληροφορηθούμε) είναι ιδιαίτερα γυμνασμένος. Ως εκ τούτου συνηθίζει να κυκλοφορεί στους ορόφους της Βουλής χρησιμοποιώντας τις σκάλες και όχι τα ασανσέρ του κτιρίου.

Μια συνήθεια που κάνει πολλά από τα κομματικά στελέχη που θέλουν να βρίσκονται συνεχώς στο «κάδρο» μαζί του – δίως μπροστά από τις κάμερες – να λαχανιάζουν.

Η γλώσσα του σώματος

Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει στην «γλώσσα του σώματος». Αυτό τουλάχιστον πιστοποίησε ο ίδιος όταν στην ομιλία του ερμήνευσε με αυτό τον τρόπο την συμπεριφορά των βουλευτών της Ν.Δ. Όπως είπε «η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης, φανέρωνε πλήρη αλαζονεία».

Υπό αυτό το πρίσμα θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα ερμηνεύσει την γλώσσα του σώματος του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε χθες στην αίθουσα της Γερουσίας, χαιρέτησε πολύ κόσμο και στην συνέχεια πήγε και κάθισε στο τέταρτο έδρανο (ψηλά δηλαδή) ακριβώς πάνω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο έπιασε κουβέντα.

Στην συνέχεια παρακολούθησε την ομιλία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έβαζε τα χέρια στο πρόσωπό του. Προφανώς θα έχει αρκετά να αναλύσει η νέα ηγεσία του κόμματος.

Ο αριστερός Μπάτμαν

Παρεμπιπτόντως οφείλουμε να συμφωνήσουμε με την εκτίμηση του Στέφανου Κασσελάκη στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη σύμφωνα με την οποία ο Μπάτμαν είναι αριστερός.

Με την προϋπόθεση όμως ότι αναφέρονταν στον Γιώργο Νασιό (Μπάτμαν) που περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ζαχαριάδη για την δημαρχία της Αθήνας και είναι ιδιοκτήτης του ομώνυμου ιστορικού μπαρ στο Νέο Κόσμο. Αλλιώς…

Τα «ντράμς» του Λοβέρδου

Είναι αλήθεια πως ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει εισάγει πολλά στοιχεία από το …χόμπι του (τα ντράμς) στην πολιτική του παρουσία: Είναι εξαιρετικά θορυβώδης.

Έτσι λοιπόν το τελευταίο διάστημα αποδεικνύεται ικανός να κάνει αρκετό θόρυβο πριν μας ανακοινώσει το πώς σκέπτεται πλέον να κινηθεί στον πολιτικό στίβο. Μάλιστα σε σημείο να δηλώνει ότι «δέχεται εισηγήσεις» οι οποίες με κάποιο τρόπο διαρρέονται σε δημοσιογράφους. Δίχως ο ίδιος να έχει σχέση.

Τον «θόρυβο» φαίνεται πως «άκουσε» ο Μάκης Βορίδης που έσπευσε μέσω των social media να τον προσκαλέσει στην Νέα Δημοκρατία. Αυτά ενώ ο Δημήτρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίστανται συζητήσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην υπουργού Υγείας και υποψήφιου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα τον πιστέψουμε γιατί η ιδιότητα του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αρκετά πειστική.

Οπότε μάλλον ο Ανδρέας Λοβέρδος το επόμενο διάστημα θα …ψάχνει να βρει ρυθμό. Δικαιώνοντας σε έναν βαθμό και τον Νίκο Ανδρουλάκη που ουδέποτε συγκρούστηκε ευθέως μαζί του. Αφήνοντας τον να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ «αναίμακτα» και κυρίως …«αθόρυβα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα