Κασσελάκης στην Κ.Ο: “Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Όσο εσείς θα παράγετε προτάσεις νόμων εγώ θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία”

Διαβάζεται σε 3'
Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης στην ολομέλεια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην Κ.Ο, στη Βουλή.

Για ένα σχέδιο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές μίλησε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Επισήμανε πως “για να φτάσουμε πιο μακριά πρέπει να αλλάξουμε και οι ίδιοι» σημειώνοντας πως “θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου» και αναφερόμενος σε ένα «σχέδιο που θα κριθεί στην κάλπη των επόμενων Εθνικών Εκλογών” ενώ έως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στην κοινωνία και “ο γνήσιος εκφραστής της πατριωτικής αριστεράς”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα σημειώνοντας ότι “ο αγώνας θα είναι ενωτικός αγωνιστικός” τονίζοντας πως “η διαδρομή του καθενός και της καθεμίας από εσάς αποτελεί έναν οδικό χάρτη” προκειμέου «να οικοδομήσουμε ένα συμπαγές μέτωπο».

Μίλησε για το ποιοτικό πλεονέκτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία. Αλλά και τα λεγόμενα τους δεν ήταν καλύτερα”.

Είπε ότι “με ειρωνεύονται χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια όπως το “Φαμελάκης” όμως “το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ειρωνία και χαστούκια στους συμπολίτες μας”. Υποστήριξε πως “υπάρχουμε εμείς ο δημοκρατικός κόσμος” και “εμείς οι 48 μέσα εδώ θα εκφράσουμε τους ψηφοφόρους μας” τονίζοντας πως ο στόχος ειναι «να τους υπηρετήσουμε”.

“Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158” είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης συναθροίζοντας τον εαυτό του με τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχισε την κριτική στην κυβέρνηση αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του σε ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα επισημαίνοντας πως “εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια δωρεά για 8 air contition. Ας κάνει και ο κ.Μητσοτάκης, ο κ.Βορίδης αντίστοιχη δωρεά”. Προσθέτοντας στην συνέχεια πως “αν ο κ.Μητσοτάκης ήταν διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης θα τον είχε απολύσει. Εκτός πια αν έχει διορίσει ο ίδιος το Δ.Σ”. Αναφέρθηκε επίσης στα Τέμπη λέγοντας ότι “τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και δεν θα συγκαλυφθούν”.

Προκάλεσε επίσης τον Κ.Μητσοτάκη με την φράση “ας φέρει αύριο στην Βουλή νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο” έτσι «να δει όλος ο κόσμος του κέντρου πόσο μετριοπαθής είναι» αναρωτώμενος αν την Ν.Δ διοικεί «ο Βορίδης ή ο Βελόπουλος”.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως “όσο είμαι πρόεδρος δεν θα επιτρέψω ξανά να ξαναβαφτιστεί λάθος η αλήθεια που υπερασπίζεστε”.

Πρόσθεσε επίσης:”Στερεότυπα τέλος: Τίποτε δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Ο κόσμος αλλάζει. Οι κοινωνικοί και παραγωγικοί θεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα” έτσι “ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πρότυπο παραγωγής πολιτικής εσωτερικής και εξωτερικής” που “θα μιλάει σε όλους και σε όλες, αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί παντού κάνοντας εκπτώσεις στα αδιαπραγμάτευτα”.

Ζήτησε “να αποδείξουμε τον λόγο για τον οποίο μπήκαμε στην πολιτική: Για τις ψυχές αυτού τόπου” ζητώντας «να βάλουμε στην άκρη τις πολιτικές επιδιώξεις και να παλέψουμε όλοι μαζ”. Διευκρίνισε πως “στο κοινοβούλιο εσείς θα δίνετε την καθημερινή μάχη εγώ αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη να χτίσουμε μια κινηματική δυναμική και θα κριθώ γι αυτό”. Είπε επίσης ότι πλέον “η βάση θα συμμετέχει στη πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε την δύναμη των πάντων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα