2o Climate Change Conference: Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις

2o Climate Change Conference: Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις
2o Climate Change Conference 123rf

Πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 9 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, το 2ο Climate Change Conference, με κεντρικό γνώμονα την ανάγκη των στελεχών επιχειρήσεων για διάχυση γνώσης πάνω στις νέες πολιτικές, τεχνολογίες και υπηρεσίες και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ως προς τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής.

Διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές, experts και practitioners από ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, αλλά και εκπρόσωποι υπουργείων, διαχειριστικών φορέων ενέργειας, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συμβουλευτικών οίκων της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα συζητήσουν ευκαιρίες και απειλές.

Ο καθηγητής οικονομικών Gilbert Metcalf του Tufts University και πρώην Αναπληρωτής Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας των ΗΠΑ το 2011-2012, υπό την Προεδρία Μπάρακ Ομπάμα, έρχεται στο 2ο Climate Change Conference για να αναλύσει και να συζητήσει με το κοινό του συνεδρίου τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές της Β. Αμερικής και πώς αυτές συγκρίνονται με άλλες διεθνείς πολιτικές όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο καθ. Metcalf έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Princeton, στο Kennedy School of Government του Χάρβαρντ και στο MIT. Αποτελεί διεθνώς μία ηγετική φυσιογνωμία στο θέμα των market-based instruments για τον μετριασμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Έχει συχνά καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, έχει υπηρετήσει σε διάφορες επιτροπές εμπειρογνωμόνων σε Οργανισμούς προστασίας περιβάλλοντος και Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, ενώ διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του διεθνούς Πράσινου Ταμείου για το κλίμα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Natural Resources PC και το Plant της Boussias Communications. Για συμμετοχές και πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Ειρήνη Λιβανού, T: 210 6617 777 (εσωτ. 119), E: ilivanou@boussias.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα