Aegean Airlines: Οι εκτιμήσεις για σταδιακή επαναφορά στα επίπεδα του 2019

Aegean Airlines: Οι εκτιμήσεις για σταδιακή επαναφορά στα επίπεδα του 2019
Αεροσκάφος της Aegean Alexandros Michailidis / SOOC

Η σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούνιο και μετά οδήγησε την Aegean να ανακάμψει τον Αύγουστο, ανακτώντας το 80% του αριθμού πτήσεων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Την εκτίμηση πως τα «χειρότερα βρίσκονται πίσω μας» διατύπωσε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης αναλύοντας τα δεδομένα τόσο του α’ εξαμήνου όσο και του καλοκαιριού για την πορεία της αεροπορικής.

Η σταδιακή ανάκαμψη από τον Ιούνιο και μετά οδήγησε την Aegean να ανακάμψει τον Αύγουστο, ανακτώντας το 80% του αριθμού πτήσεων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019. Ο κ. Βασιλάκης εκτίμησε δε ότι οδεύοντας προς το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς  και τις αρχές του 2022, η ανάκαμψη θα επιτρέψει την ανάκτηση του 75% με 88% των επιδόσεων του 2019.

Σχετικά με την παραγγελία των 46 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus 320/321 neo, ο Ευτ. Βασιλάκης τόνισε ότι βλέποντας τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, αποφασίστηκε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα παραλαβής των νέων αεροσκαφών της, με τις τελευταίες παραδόσεις, ωστόσο, να πραγματοποιούνται το 2026, δύο χρόνια αργότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αegean επεσήμανε ότι το 2022 η εταιρεία θα παραλάβει 12 αεροσκάφη, ενώ το 2023 θα παραλάβει 10 ακόμη, επιτυγχάνοντας τον στόχο για παραλαβή 30 αεροσκαφών μέχρι το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει παραλάβει συνολικά 9 αεροσκάφη από την Airbus, ενώ το 2021 Aegean παρέλαβε 1 μόλις αεροσκάφος. Αναφερόμενος στις προκαταβολές για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών (pre delivery payments) από το δ’ τρίμηνο του 2021 μέχρι και το α’ τρίμηνο του 2022, είπε ότι θα ανέλθουν σε περίπου 100 εκατ. ευρώ (115 εκατ. δολάρια).

Σε ότι αφορά στα hubs της στην Ελλάδα, η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, καθώς εκτός από αυτόνομος προορισμός, η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί hub τόσο για εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά, μεγαλύτερα ή μικρότερα που δεν έχουν απευθείας πτήσεις, όσο και για εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν κάποιον άλλο προορισμό της ηπειρωτικής χώρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία θα δώσει περαιτέρω έμφαση στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ χαρακτήρισε ως «αδύναμους κρίκους» της πανδημίας τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα