Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”: Ιστορικό χαμηλό τον Απρίλιο με μόλις 21.759 επιβάτες

Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”: Ιστορικό χαμηλό τον Απρίλιο με μόλις 21.759 επιβάτες
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI Eurokinissi

Στο 98,9% η μείωση των επιβατών τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος με την πτώση στους επιβάτες εξωτερικού να είναι στο 99,3%.

Την χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2001 οπότε και άνοιξε τις πύλες του το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος, παρουσίασε τον Απρίλιο. Όπως είναι γνωστό ο Απρίλιος ήταν ο μήνας που η πανδημία COVID-19, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι κορυφώθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική, με ελαχιστοποίηση των αεροπορικών πτήσεων.

Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου σχεδόν μηδενίστηκε, όντας 98,9% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019 και μόνο με 21.759 επιβάτες.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 97,9% και 99,3% αντίστοιχα. Ουσιαστικά, τον Απρίλιο διεξάγονταν οι πτήσεις των άγονων γραμμών και ελάχιστα δρομολόγια του εξωτερικού.

Μείωση 45% στο τετράμηνο

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών,σημειώνοντας πτώση της τάξης του 45% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε λόγω της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου.

Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 44,7%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 45,7%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα