Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Σε “πτήση” τα έσοδα το 2023

Διαβάζεται σε 2'
Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος SOOC

Ο κ. Ιωάννης Παράσχης, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΔΑΑ, δήλωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα τόσο από τις αεροπορικές όσο και από τις μη αεροπορικές δραστηριότητες.

Τα συνολικά έσοδα και λοιπά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 126,8 εκατ. ευρώ ή 26,6% σε 603,71 εκατ. ευρώ το 2023, με τις ροές εσόδων Αεροπορικών και Μη Αεροπορικών Δραστηριοτήτων να παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση κυρίως λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης κατά 24,0% καθώς και της δυναμικής ανάπτυξης εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες.

Τα Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν σε 231,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 37,8% σε σχέση με 168,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος Θα προταθεί προς την Ετήσια Γενική Συνέλευση η διανομή υπολοίπου μικτού μερίσματος ύψους 0,33 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2023.

Ο κ. Ιωάννης Παράσχης, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΔΑΑ, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις μας για το οικονομικό έτος 2023, το οποίο παρουσίασε αύξηση 26,6% σε σύγκριση με το 2022, ως προς τα συνολικά έσοδα που ανήλθαν σε 603,7 εκατ. ευρώ. Είναι θετικό το γεγονός ότι καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα τόσο από τις αεροπορικές όσο και από τις μη αεροπορικές δραστηριότητες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ισχυρή ανάκαμψη του δικτύου μας, με περισσότερους προορισμούς, αυξημένες συχνότητες και με την επιτυχημένη δραστηριότητα ανάπτυξης δρομολογίων, καθώς και με τα σημαντικά βήματα που έγιναν στην εμπορική ανάπτυξη.

Επιπλέον, το 2023 σηματοδότησε ένα ιστορικό ορόσημο για την Εταιρεία μας, καθώς επικεντρωθήκαμε στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτό το σημαντικό επίτευγμα αποτελεί απόδειξη της αδιάλειπτης αφοσίωσης και της εξαιρετικής επιμέλειας των ανθρώπων μας. Οι επιδόσεις μας αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα και την επιχειρηματική δυναμική της Εταιρείας. Συνεχίζουμε με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και τη δημιουργία αξίας για όλους τους συμμετόχους μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα