Ανακαίνιση ακινήτου: Τι ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε στον προϋπολογισμό μέχρι να καταλάβουμε ότι το χρειαζόμαστε

Ανακαίνιση ακινήτου: Τι ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε στον προϋπολογισμό μέχρι να καταλάβουμε ότι το χρειαζόμαστε

Η πανδημία και η ανάγκη για περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, έφερε μια έκρηξη ανακαινίσεων στα ήδη παλιά ακίνητα που υπάρχουν στην Αθήνα και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτό το γεγονός, μαζί με την ευκολότερη διαδικασία απόκτησης δανείου σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, λειτούργησε ως κινητήριος μοχλός ώστε όλο και περισσότεροι να προχωρούν στην αγορά ακινήτου και να το ανακαινίζουν σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα αισθητικής και πρακτικότητας.

Μια ανακαίνιση σίγουρα δεν είναι μια απλή ούτε γρήγορη διαδικασία. Χρειάζεται συντονισμό μεταξύ πολλών τεχνιτών με διάφορες ειδικότητες. Μετά από κάποιους μήνες συνήθως, το σπίτι είναι σχεδόν έτοιμο, ο ελαιοχρωματιστής τελειώνει το τελευταίο χέρι βαψίματος, ο ηλεκτρολόγος κάνει τα τελευταία μερεμέτια και το ανακαινισμένο πλέον σπίτι είναι έτοιμο προς χρήση. Ή μήπως μένει μια εργασία ακόμα πριν μετακομίσουμε στο σπίτι που τόσο καιρό προετοιμάζαμε;

Προς το τέλος των εργασιών, αρχίζει να είναι εμφανές πως ο καθαρισμός του σπιτιού μετά την ανακαίνιση δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να αναλάβει ο ιδιοκτήτης, ούτε μια οικιακή βοηθός. Η κατασκευαστική σκόνη, οι στόκοι στα καινούργια πλακάκια, οι μπογιές που έχουν στάξει στα καινούργια αλουμίνια ή τα σοβατεπί, είναι μερικά από τα σημεία τα οποία κρίνουν απαραίτητη την παρουσία ενός συνεργείου καθαρισμού σπιτιών. Και καθώς συνήθως οι εργασίες ανακαίνισης ξεφεύγουν χρονικά, το τελευταίο που μπορεί να διαθέσει κανείς μεταξύ του τέλους των εργασιών και της μετακόμισης είναι χρόνο και ενέργεια για τον καθαρισμό του ανακαινισμένου σπιτιού.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα βρει κανείς πληθώρα από συνεργεία καθαρισμού σπιτιών, όπως παράδειγμα η Glow Cleaning, μια εταιρεία που μάλιστα έχει βραβευτεί τα τελευταία 2 χρόνια για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Τα συνεργεία καθαρισμού αναλαμβάνουν να αφήσουν το χώρο απολύτως έτοιμο προς χρήση και όπως σε κάθε παροχή υπηρεσίας, υπάρχουν αρκετές διαφορές στην ποιότητα και την τιμή. Όμως, όπως σε κάθε περίπτωση, το φθηνότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο. Και αν κάποιος έχει στο μυαλό του πως το επίπεδο καθαρισμού που χρειάζεται ένα σπίτι από ανακαίνιση είναι το ίδιο με τη συντήρηση καθαρισμού ενός σπιτιού που κατοικείται, μάλλον θα αλλάξει γνώμη όταν χρησιμοποιήσει ένα αξιόπιστο επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού.

Η επιλογή λοιπόν μιας εταιρείας καθαρισμού είναι απαραίτητη μετά από μια ανακαίνιση σπιτιού. Εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και αφήνει το ανακαινισμένο σπίτι απόλυτα έτοιμο προς χρήση και καθαρό όσο ποτέ ξανά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα