Αθήνα - Βραζιλία σε μια κούπα καφέ

Αθήνα - Βραζιλία σε μια κούπα καφέ

Ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από την διαδικασία του Nespresso Coffee Expert, άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε και γευόμαστε τον καφέ μας

Το ταξίδι που κάνει ο κόκκος του καφέ μέχρι να φτάσει στην δική μας κούπα είναι μία μαγική διαδικασία γεμάτη αρώματα, γεύσεις και φυσικά διαφορετικές ποικιλίες.

Σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του καφέ σε μια από τις πολλές στάσεις του, συναντούμε τη Βραζιλία, τον καφέ της οποίας βρίσκουμε σε blends κάποιων εκ των Εκλεκτών Ποικιλιών της Nespresso.

Έτσι, το έπαθλο του διαγωνισμού Nespresso Coffee Expert δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ένα ταξίδι  στις φυτείες καφέ του Carmo de Minas της Βραζιλίας, όπου ο υπερτυχερός και ικανός νικητής γνώρισε από κοντά τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας του καφέ, αλλά και τους μοναδικούς ανθρώπους που κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός και στόχος της  Nespresso για τον διαγωνισμό: το να μεταφέρει την τεχνογνωσία που κατέχει πάνω στον καφέ και το πάθος της για την τέλεια κούπα espresso.

ADVERTISING

Με σκοπό να μεταφέρει αυτούσια την εμπειρία αυτή στο κοινό, η Nespresso με τη σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου Μιχάλη Μπέκου, δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους, Origem. Origem στα πορτογαλικά σημαίνει το σημείο ή ο τόπος, από όπου κάτι αρχίζει. Η ταινία, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, ξεδιπλώνει μέσα από τα μάτια του Coffee Expert την προέλευση μίας κάψουλας Nespresso, τη γέννηση του καφέ στα καφεόδεντρα, τη συγκομιδή και επεξεργασία του μέχρις ότου ο νωπός κόκκος να είναι έτοιμος για το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο. Πρωταγωνιστές στα μάτια του νικητή είναι οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, καθώς και η καθημερινότητά τους.

Αν ζηλεύεις μπορείς και εσύ να επενδύσεις σε αυτό το μαγικό ταξίδι γεύσης μέσα από μερικούς βασικούς κανόνες, έχοντας όμως κατά νου πως για να γίνεις expert πρέπει πρώτα να μάθεις τα βασικά, όπως άλλωστε αξίζει να κάνεις για όλα αυτά που αγαπάς!

SHARE:

24Media Network