Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Μπύρα από ελληνικό κριθάρι για πρώτη φορά σε Αυστρία και Ισραήλ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Μπύρα από ελληνικό κριθάρι για πρώτη φορά σε Αυστρία και Ισραήλ
www.allredy.com

Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης με την Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου. Από το 2019 ξεκινά και η παραγωγή μηλίτη στην Πάτρα

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μετά τις εξαγωγές μπύρας σε Ιταλία και Κίνα, έχει ξεκινήσει την εξαγωγή βύνης από ελληνικό κριθάρι. Ήδη έχει εξάγει 7.000 τόνους στην Αυστρία και 4.000 τόνους στο Ισραήλ. Η εξαγωγή βύνης από ελληνικό κριθάρι συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας της εταιρείας.

Το παραπάνω είναι απόδειξη της υψηλής ποιότητας βυνοποιήσιμου κριθαριού που παράγεται στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα 10 χρονών συνεργασίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με τους Έλληνες παραγωγούς, μέσα από σεμινάρια και διαρκή υποστήριξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς από ειδικευμένους γεωπόνους της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 οι εξαγωγές θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποία προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι, το οποίο προμηθεύτηκε από 2.500 συνεργαζόμενους παραγωγούς. Εκτός από τις εξαγωγές, η εταιρεία ξεκίνησε εφέτος συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης με τη Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου.

Τέλος τους πρώτους μήνες του 2019, τοποθετείται η έναρξη της παραγωγής μηλίτη από το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα. Ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης Ελληνικής εταιρείας παραγωγής χυμού μήλου, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή του μηλίτη, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Στόχος είναι η παραγωγή στην χώρας μας 3 εκατ. λίτρων μηλίτη, όση και η ποσότητα την οποία σήμερα εισάγει στην ελληνική αγορά η εταιρεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα