AVIS: Άλλαξε χέρια στην Ελλάδα. Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

AVIS: Άλλαξε χέρια στην Ελλάδα. Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Την πώληση της κορυφαίας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων AVIS σε όμιλο Έλληνα επιχειρηματία ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς

Μια ιστορική και συνάμα τεράστια σε μεγέθη εταιρεία αλλάζει αυτές τις ημέρες χέρια και επίσημα. Ο λόγος για την OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε που διαχειρίζεται από το 1960 το σήμα AVIS στην Ελλάδα. Η εταιρεία η οποία είναι ηγέτιδα – με 80 σταθμούς ενοικίασης και 31.000 οχήματα – στον χώρο της ενοικίασης και leasing αυτοκινήτου στην Ελλάδα αποτελεί μία από τις θυγατρικές της Τράπεζας Πειραιώς που καθώς δεν βρίσκονταν στο βασικό αντικείμενο της Τράπεζας έπρεπε να πωληθεί βάσει συμφωνίας που είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρωί της Παρασκευής η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών «Olympia Group SA» και «Virtus International Partners LP», υπό τον όρο της οριστικοποίησης της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα για τη συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 80,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. ευρώ για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Όπως προαναφέρθηκε η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα.

Ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος με πολυσχιδή δραστηριότητα που περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειών στην ελληνική αγορά, όπως τα Public, τις Sunlight και Westnet, τις Softone και Metis, καθώς και την Play (εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας), την Aasa, εταιρεία χορήγησης καταναλωτικών δανείων (στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης), και την Tollerton Investments στην Κύπρο.

H Virtus International Partners LP είναι διαχειριστής του «Virtus South European Fund», που επιδιώκει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η Citigroup Global Markets Ltd ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι δικηγορικές εταιρείες «Ποταμίτης Βεκρής Law Firm» και «Norton Rose Fulbright» ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα