Barilla Group: 9.000 αγροκτήματα συμμετέχουν σε έργα βιώσιμης και αναγεννητικής γεωργίας

Barilla Group: 9.000 αγροκτήματα συμμετέχουν σε έργα βιώσιμης και αναγεννητικής γεωργίας
Barilla Group

 Η Barilla από το 2010 έχει αναδιατυπώσει τον πίνακα διατροφικής αξίας σε 500 προϊόντα της, ενώ το 2022 παρουσίασε στην αγορά νέα προϊόντα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, πλούσια σε φυτικές ίνες, ολικής άλεσης, με όσπρια ή ξηρούς καρπούς ή σε μονομερίδες.

Οι επενδύσεις του Ομίλου Barilla, ύψους 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, τα μισά εκ των οποίων στην Ιταλία, αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των διαδικασιών ασφάλειας,

Με όχημα τον σκοπό “Η χαρά του φαγητού για μια καλύτερη ζωή”, ο Όμιλος Barilla, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, συνέχισε και το 2022 να επενδύει στη βελτίωση της ποιότητας και της διατροφικής αξίας των προϊόντων του, να καινοτομεί με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου στις διαδικασίες παραγωγής και να στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινότητες. Η νέα Έκθεση Βιωσιμότητας του Ομίλου αναδεικνύει τα αποτελέσματα της στρατηγικής βιωσιμότητας για τις αλυσίδες εφοδιασμού, της δέσμευσης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, καθώς και των δράσεων για τη στήριξη των κοινοτήτων.”

“Με προτεραιότητα τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για θρεπτικά και υγιεινά προϊόντα, η Barilla από το 2010 έχει αναδιατυπώσει τον πίνακα διατροφικής αξίας σε 500 προϊόντα της, ενώ κατά τη διάρκεια του 2022, παρουσίασε στην αγορά 40 νέα προϊόντα, τα οποία ακολουθούν την ανωτέρω φιλοσοφία: προϊόντα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, πλούσια σε φυτικές ίνες, ολικής άλεσης, με όσπρια ή ξηρούς καρπούς ή σε μονομερίδες.

Barilla Group

Παράλληλα, το 2022 αποτέλεσε έτος-κλειδί για την ανάπτυξη των έργων βιώσιμης γεωργίας της Barilla. Η δέσμευση του Ομίλου για βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες από το αγρόκτημα στο τραπέζι συνεχίζεται, με 9.000 αγροκτήματα να συμμετέχουν σε έργα βιώσιμης και αναγεννητικής γεωργίας, τα οποία εγγυώνται την ποιότητα των πρώτων υλών που προμηθεύεται η Barilla και επιτρέπουν στους αγρότες να προγραμματίζουν τις εργασίες τους με μεγαλύτερη ασφάλεια. Απόρροια αυτού, η δυνατότητα να μπορεί να προμηθεύεται το 67% των στρατηγικών της πρώτων υλών (σκληρό σιτάρι, μαλακό σιτάρι, σίκαλη, ντομάτες, βασιλικό, κακάο και φυτικά έλαια) με υπεύθυνο τρόπο.

Ένας ακόμα στρατηγικός στόχος για το περιβάλλον που σημείωσε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα είναι η μείωση της κατανάλωσης νερού και CO2. Το 2022, τα εργοστάσια που διαθέτει ο Όμιλος Barilla στην Ιταλία και σε 14 ακόμα χώρες, παρήγαγαν πάνω από 2,1 εκατομμύρια τόνους τροφίμων. Από το 2010 και ανά τόνο τελικού προϊόντος, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν μειωθεί κατά 32% (αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος) και η κατανάλωση νερού κατά 24%. Ταυτόχρονα, τα συστήματα τριπαραγωγής που λειτουργούν ήδη σε τρία εργοστάσια της Ιταλίας, επιτρέπουν την παραγωγή ιδίας ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας και ψύξης. Συνεχίζοντας τη δέσμευση του Ομίλου για 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της συσκευασίας, χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες αποκλειστικά χαρτί και χαρτόνι από δάση υπεύθυνης διαχείρισης” αναφέρει σχετικά η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις του Ομίλου Barilla, ύψους 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, τα μισά εκ των οποίων στην Ιταλία, αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των διαδικασιών ασφάλειας, την ανακαίνιση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών Industry 4.0, την ενίσχυση των υποδομών πληροφορικής, την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και την καινοτομία σε προϊόντα και αγορές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα