Cyta Hellas: Υπεγράφη η πώλησή της στην Vodafone

Cyta Hellas: Υπεγράφη η πώλησή της στην Vodafone

Ποιο είναι το τίμημα εξαγοράς της Cyta από την Vodafone και ποια τα επόμενα βήματα για την οριστική απόκτηση της

Στην τελική ευθεία μπαίνει η απόκτηση της Cyta Hellas από την Vodafon καθώς την Τρίτη υπεγράφη μεταξύ των μερών η σχετική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής του κυπριακού οργανισμού στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder) Vodafone - Panafon Hellenic Telecommunications SA.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της, σε στενή συνεργασία με έγκυρους συμβουλευτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

ADVERTISING

Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα. Στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της Cyta Hellas και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της. 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμφωνία με μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, με μεγάλο κύρος και αναγνωρισμένη αξιοπιστία, δίνει επιχειρηματική συνέχεια στα όσα έχει δημιουργήσει η Cyta Hellas στην Ελλάδα και αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας, παρέχοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες για ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες προς όφελος των πελατών της. 

Cyta Hellas: Υπεγράφη η πώλησή της στην Vodafone

Στo πλαίσιo του αξιοκρατικού και δυναμικά αναπτυσσόμενου περιβάλλοντος ενός σημαντικού διεθνούς τηλεπικοινωνιακού ομίλου, οι εργαζόμενοι της Cyta Hellas, έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις δεξιότητές τους, μπροστά στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την επαγγελματική τους ανέλιξη. Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση, τα στελέχη και το σύνολο των εργαζομένων της Cyta Hellas για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Η συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα είναι ουσιαστική στο επόμενο διάστημα. 

Όπως σημειώνεται, ως στρατηγική κατεύθυνση, η Cyta επικεντρώνεται απρόσκοπτα στην τεχνολογική ανάπτυξη και πρωτοπορία των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παρέχοντας ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της. Παράλληλα, ο Οργανισμός στοχεύει σε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες, με προσήλωση στη μεγιστοποίηση της αξίας του. Στο πλαίσιο του καταλυτικού ρόλου της Cyta για να καταστεί η Κύπρος ισχυρός διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος, έχει ληφθεί πρόνοια στη συμφωνία ώστε η μητρική Cyta και οι θυγατρικές της να έχουν τη δυνατότητα ενδεχόμενης πρόσβασης σε υποδομές της Cyta Hellas, αν τυχόν αξιοποίησή τους κριθεί χρήσιμη  μεσοπρόθεσμα.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Cyta εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους ιδιαίτερα αξιόλογους προσφοροδότες που επέδειξαν επενδυτικό ενδιαφέρον για τη CYTA HELLAS. Ευχαριστεί επίσης όλους τους συμβουλευτικούς οίκους που συνέβαλαν στην ομαλή ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με αποτελεσματικότητα και υποδειγματικό επαγγελματισμό. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

CYTA: Αυτή είναι η εταιρεία που την εξαγοράζει στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network