Δεν ανταποκρίθηκε η Χαλυβουργική – “Τραβάει την πρίζα” η ΔΕΗ από Δευτέρα

Δεν ανταποκρίθηκε η Χαλυβουργική – “Τραβάει την πρίζα” η ΔΕΗ από Δευτέρα
Χαλυβουργική - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για την εξέλιξη έχει ήδη ειδοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ, ενώ η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα από την Χαλυβουργική.

Δεν υπήρξε ανταπόκριση από την Χαλυβουργική μέσα στη σχετική προθεσμία που είχε δοθεί εκ μέρους της διοίκησης αναφέρουν πληροφορίες από τη ΔΕΗ.

Ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ να κινείται πλέον προς την διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει πριν την μεσολάβηση της κυβέρνησης σε ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 4/12 υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του κ. Παναγιωτάκη, όπου τότε αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους από την Δευτέρα θα προχωρήσει η υλοποίηση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης. Έχει ήδη ειδοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ σχετικά, ενώ η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα από την Χαλυβουργική.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές της Χαλυβουργικής προς την ΔΕΗ ανέρχονται στα 31,4 εκατ. ευρώ, ενώ να συμπληρώσουμε, επίσης, ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι κώδικες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας,  όταν σε έναν πελάτη υψηλής τάσης γίνει άρση εκπροσώπησης από τον προμηθευτή του, με την ενεργοποίηση της άρσης από τον ΑΔΜΗΕ, τότε γίνεται αυτοπρομηθευόμενος. Και αυτό γιατί στην υψηλή τάση δεν υπάρχει τελευταίο καταφύγιο.

Το ότι ενεργοποιείται η άρση και γίνεται αυτοπρομηθευόμενος έχει μεγάλη σημασία αφού είναι πολύ υψηλότερο το τιμολόγιο δηλαδή αγοράζει ρεύμα με κόστος Οριακής Τιμής του Συστήματος.

Εάν δεν πληρώνει ο αυτοπρομηθευόμενος και δημιουργήσει χρέος και βαρέσει κανόνι τότε αυτό πληρώνεται από όλους τους προμηθευτές με το ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις ρευματοκλοπές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα