Δεν είναι σύμφωνος με τον νόμο ο φιλικός διακανονισμός ανάμεσα στον ΟΛΠ και την COSCO. Έκκληση από την ΟΜΥΛΕ να μην υπάρξει πώληση

Δεν είναι σύμφωνος με τον νόμο ο φιλικός διακανονισμός ανάμεσα στον ΟΛΠ και την COSCO. Έκκληση από την ΟΜΥΛΕ να μην υπάρξει πώληση
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ COSCO(PHASMA/M.KARAGIANNIS) Phasma

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανάβει φωτιές και βγάζει "στα κάγκελα" τους εργαζόμενους

 Έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, απευθύνουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε μη σύννομο το περιεχόμενο του
Φιλικού Διακανονισμού” μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO) για την κατασκευή του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών αναφέρουν ότι με καταγγελία τους προς τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ, έχει τεθεί θέμα παραβίασης του Ενωσιακού Δικαίου σχετικά με τον “Φιλικό Διακανονισμό” με τον οποίο, ως γνωστόν, η ΣΕΠ (COSCO) επιζητεί επέκταση στο δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ, χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία και αναστολή- κατάργηση του «εγγυημένου τιμήματος» που προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ.

Επίσης, τονίζουν ότι μία ώρα μετά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατατέθηκε «Αίτηση Αναίρεσης της Απόφασης» από τη ΣΕΠ (COSCO), η οποία μάλιστα, όπως αναφέρουν, με πρωτοφανείς διαδικασίες στα νομικά χρονικά, ορίσθηκε να εκδικασθεί εντός 48 ωρών.

Σημειώνεται, ότι έχει κατατεθεί στο ΣτΕ “Αίτηση Ακύρωσης” των σχετικών προκηρύξεων πώλησης των δύο οργανισμών λιμένων, από την ΟΜΥΛΕ, την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια και τις καταναλωτικές ενώσεις, η οποία έχει προσδιορισθεί να εκδικασθεί στις 2 Δεκεμβρίου του 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα