ΔΕΘ 2019: Τα Digital Skills από το Found.ation και την αμερικανική πρεσβεία

ΔΕΘ 2019: Τα Digital Skills από το Found.ation και την αμερικανική πρεσβεία

Workshops, ομιλίες και δημιουργικός διάλογος γύρω από την τεχνολογία και τα skills που απαιτούνται στη νέα εποχή, στο Innov.ation HUB!

Σειρά δράσεων προγραμματίζουν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Found.ation.

Κυρίαρχο θέμα είναι το μέλλον της εργασίας και η σχέση της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα. Στόχος είναι να γνωρίσει το κοινό τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα βιομηχανική εποχή, αλλά και να εκπαιδευτεί σε αυτές.

Για τον σκοπό αυτό, το Innov.ation HUB θα λειτουργήσει για δεύτερη φορά ως κόμβος εκπαίδευσης και καινοτομίας εντός της ΔΕΘ, όπου ιδέες, γνώσεις και ομιλίες που εμπνέουν θα περιμένουν όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το πρόγραμμα του Innov.ation Hub εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων που υποστηρίζει η Πρεσβεία των Η.Π.Α. και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην 84η ΔΕΘ και περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις Talks & Events και το Global Agripreneurs Summit. 

Το Innov.ation HUB φιλοξενείται εντός του Digital Greece Pavilion, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας όπου θα παρέχονται μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και θα φιλοξενούνται ομιλίες, κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Τα μαθήματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων που θα είναι απαραίτητα στο μέλλον σε κάθε άνθρωπο, από τη χρήση των social media μέχρι τον προγραμματισμό.

Στο Innov.ation HUB θα υπάρχει επίσης ένας χώρος όπου θα φιλοξενούνται ανοικτές συζητήσεις και συναντήσεις, αλλά και ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών.

Μια σειρά ομιλιών για την καινοτομία – ανοιχτές συνεδρίες και εργαστήρια από VCs, καθιερωμένους επιχειρηματίες τεχνολογίας και εξέχουσες προσωπικότητες από το ευρύτερο οικοσύστημα της καινοτομίας – θα παρουσιάζονται κάθε απόγευμα με στόχο να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά επιχειρηματιών και καινοτόμων. Συνολικά, περισσότερες από 50 ώρες μαθημάτων και ομιλιών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 7-15 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Πρεσβεία ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΕΘ 2019: Καινοτόμες υπηρεσίες για τις ανάγκες των πολιτών από τη Microsoft

SHARE: