Douleutaras: H εξέλιξη για κάθε επαγγελματία

Douleutaras: H εξέλιξη για κάθε επαγγελματία

Πώς υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες μπορούν να “μεγαλώσουν” την επιχείρησή τους

Μία από τις τάσεις που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, και η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται από αλματώδη ρυθμό, είναι η ζήτηση για τα τεχνικά επαγγέλματα. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, ξυλουργοί, ψυκτικοί και τεχνίτες όλων των ειδών, όχι απλώς δεν φθίνουν, αλλά καθίστανται ολοένα και πιο περιζήτητοι.

Άλλωστε, κάθε νοικοκυριό είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα χρειαστεί πολλές φορές κάποιον από τους παραπάνω επαγγελματίες. Είτε για να επιδιορθώσει το ψυγείο ή το πλυντήριο ρούχων, είτε για να φτιάξει τον χαλασμένο νεροχύτη, είτε για να τοποθετήσει το καινούριο κλιματιστικό.

Αυτό βέβαια, που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος στη χώρα μας ήταν μια ενιαία πλατφόρμα στήριξης και ανάπτυξης όλων των τόσο απαραίτητων και αναγκαίων τεχνικών επαγγελμάτων. Μια πλατφόρμα, εν ολίγοις, η οποία θα αποτελεί μοχλό ανέλιξης των υδραυλικών, των ηλεκτρολόγων και των υπόλοιπων τεχνιτών.

Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία του Douleutaras, ο οποίος έρχεται να παράσχει μια ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη γραμμή βοήθειας, αξιοποιώντας τα προσόντα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές αυτών των ανθρώπων. Κι αυτό, μάλιστα, σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους.

Από επιχειρήσεις του ενός σε… επιχειρήσεις των πολλών

Δεν είναι τυχαίο ότι το Douleutaras, το οποίο αποτελεί τη Νο.1 πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών για το σπίτι με 4.200 αξιολογημένους τεχνίτες από 90 διαφορετικές ειδικότητες, έχει καταφέρει -μέσα σε μερικά χρόνια- να αλλάξει άρδην το πώς βλέπει ο κόσμος τα τεχνικά επαγγέλματα.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, ενδεικτικά, όλοι θεωρούσαμε ότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα αφορούν αποκλειστικά επιχειρήσεις του ενός ή των δύο ατόμων, τα οποία συνήθως λειτουργούν μέσω φίλων και συγγενών.

Ωστόσο, αυτό ήδη αποτελεί παρελθόν, καθώς με τις κατάλληλες κινήσεις και την αναγκαία γνώση, μπορούν να γεννηθούν βιώσιμες και τάχιστα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, με μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Η ψηφιοποίηση των επαγγελματιών

Το Douleutaras διαδραματίζει καίριο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας όλα τα «έξυπνα» εργαλεία και φέρνοντας την απαιτούμενη ψηφιοποίηση στους τεχνικούς κλάδους -κάτι που φαινόταν απίθανο μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επαγγελματίες έχουν πλέον πλήρη εικόνα του πόσες εργασίες διαχειρίζονται ανά εβδομάδα, σε ποιες είναι καλύτεροι και σε ποιες υστερούν. Ακόμη μπορούν να έχουν άμεση εποπτεία των οικονομικών τους αλλά και των περιθωρίων ανάπτυξης.

Ένα ακόμη «συν» της πλατφόρμας του Douleutaras έγκειται στο γεγονός της πριμοδότησης, επιβραβεύοντας και προωθώντας τους καλύτερους επαγγελματίες, καθώς και δίνοντας κίνητρο σε όλους να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να αυξήσουν τη πελατεία τους.

Την ίδια ώρα, μέσω της λειτουργίας της ψηφιακής βοηθού, ο οποίος έχει τον ρόλο της «προσωπικής γραμματέως», ο κάθε επαγγελματίας έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χρόνο του, ιδίως όταν πρόκειται για δουλειές με υψηλό όγκο εργασίας.

Μεγάλη σημασία αποκτά και η προσωπική σχέση που αναπτύσσουν οι άνθρωποι του Douleutaras με τους επαγγελματίες τεχνίτες, κάτι το οποίο αναμφίβολα συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

«Έως και 7 νέοι πελάτες από το Douleutaras κάθε ημέρα»

Και για του λόγου το αληθές, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τον Πέτρο Σαββίδη, ο οποίος ασχολείται με τις μονώσεις και τις γυψοσανίδες για περισσότερα από 36 χρόνια. Έχοντας 2μιση χρόνια στο Douleutaras, έχει καταφέρει να διευρύνει σημαντικά το πελατολόγιό του, απασχολώντας παράλληλα 20 άτομα προσωπικό.

Και πώς το πέτυχε αυτό; Αφενός μέσω της δουλειάς του, αφετέρου μέσω των δυνατοτήτων της πλατφόρμας. «Για να μπορέσεις να δουλέψεις με την πλατφόρμα, θα πρέπει να είσαι 100% επαγγελματίας» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Ένα ακόμη απτό παράδειγμα επιτυχίας αποτελεί ο Ιωάννης Λαμπαδάκης, ο οποίος ασχολείται με τις ανακαινίσεις και ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο έχει δει μια τεράστια αύξηση στο πελατολόγιό του. «Το προϊόν σε οργανώνει, ξέρεις πότε έχεις ραντεβού, πού έχεις δώσει προσφορά, σε τι στάδιο βρίσκεται η κάθε εργασία σου γενικότερα», όπως παραδέχεται ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Παναγιώτης Ζαλαχώρης, ο οποίος έχει 20 χρόνια εμπειρία και δύο χρόνια στο Douleutaras, επισημαίνει ότι η πλατφόρμα ήταν αυτή που του «χάρισε» τη δυνατότητα να εξελίξει τη δουλειά του. Έχοντας δύο συνεργεία και δύο φορτηγά, δίνει την εξής συμβουλή στον κάθε επαγγελματία: «Όσο πιο καλός είσαι, τόσες περισσότερες δουλειές θα έχεις».

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Γκραμπότσκα, 10 χρόνια ηλεκτρολόγος και πέντε χρόνια στο Douleutaras, κάνει λόγο για μια τεράστια αύξηση στο πελατολόγιό του, καθώς μόνο σε μία ημέρα μπορεί να έρθουν έως και επτά καινούριοι πελάτες. «Στην εποχή που υπήρχε κρίση την ξεπέρασα ομαλά εξαιτίας και του Douleutaras, ήταν πηγή εσόδων» τονίζει χαρακτηριστικά.

Douleutaras Pros Academy

Ως επιστέγασμα όλων των παραπάνω, το Douleutaras έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πορεία μετεξέλιξης των συνεργατών του, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα πιστοποίησης «Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη», στο πλαίσιο του Douleutaras Pros Academy.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το πρώτο σε όλη την Ευρώπη, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (https://eltrun.org/), με στόχο την περαιτέρω καλλιέργεια των επιχειρηματικών δυνατοτήτων των επαγγελματιών.

Το γεγονός δε, ότι φέρει τη σφραγίδα και το κύρος ενός πανεπιστημιακού φορέα, προσδίδει έτι μεγαλύτερη αξιοπιστία, συμβάλλοντας στη συγκρότηση ενός οικοσυστήματος επαγγελματιών, οι οποίοι με αρωγό την τεχνολογία, μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και κυρίως, να μεγεθύνουν τον τζίρο τους.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης, το οποίο γεννήθηκε από την έλλειψη του «know-how» των επαγγελματιών στο επιχειρείν, θα πραγματοποιείται έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, καλύπτοντας μια σειρά τομέων, από Πωλήσεις και Οικονομικά, μέχρι Οργάνωση & Διοίκηση και Εξυπηρέτηση Πελατών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια και το περιεχόμενο των μαθημάτων καθώς και για τη συμμετοχή στις διαλέξεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://professionals.douleutaras.gr/pros-academy/.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα