Eldorado Gold: Στρατηγικός επενδυτής η EBRD στις Σκουριές

Eldorado Gold: Στρατηγικός επενδυτής η EBRD στις Σκουριές
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ INTIME NEWS

Ήδη η EBRD έχει εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδράσεων της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία θα υλοποιηθεί το έργο και θα προχωρήσει η χρηματοδότησή τους.

Θέση στρατηγικού επενδυτή παίρνει στο μετοχικό κεφάλαιο της Εldorado Gold, η EBRD με στόχο τη χρηματοδότηση του έργου της καναδικής πολυεθνικής στις Σκουριές. Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά στρατηγική επένδυση ύψους 81,5 εκατ. καναδικών δολ. στην Eldorado Gold από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στο μετοχικό κεφάλαιο της καναδικής πολυεθνικής.

Ειδικότερα η EBRD αποκτά 6.269.231 μετοχές της εταιρείας στην τιμή των 13,00 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eldorado Gold, τα έσοδα της Ιδιωτικής Τοποθέτησης θα επενδυθούν στο έργο Σκουριές στη Βόρεια Ελλάδα και θα πιστωθούν έναντι της δέσμευσης χρηματοδότησης 20% της εταιρείας σύμφωνα με τους όρους της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης του έργου. 

«Η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου της EBRD, σε συνδυασμό με τους ελληνικούς δανειστές στη διευκόλυνση χρηματοδότησης έργων που έκλεισε πρόσφατα, παρέχει στρατηγικούς εταίρους καθώς προωθούμε τις Σκουριές προς την εμπορική παραγωγή», δήλωσε ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado.  Να σημειωθεί ότι ήδη η EBRD έχει εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδράσεων της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία θα υλοποιηθεί το έργο και θα προχωρήσει η χρηματοδότησή τους. Η Eldorado Gold έχει ήδη συνάψει συμφωνία και με τις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ύψους 680 εκατ. ευρώ που θα διοχετευτούν επίσης στο έργο των Σκουριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα