Ελληνική απόβαση στην Σόφια

Ελληνική απόβαση στην Σόφια

Εγκαινιάστηκε το Sofia Ring Mall, συμφερόντων ομίλων Φουρλή και Danaos. Έντονη παρουσία ελληνικών αλυσίδων.

Η μεγαλύτερη ελληνική εμπορική και οικιστική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στην Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για το Sofia Ring Development που ουσιαστικά δημιουργεί μία νέα συνοικία στο περιφερειακό (μεταξύ Σιμεόνοβο και Μπιστρίτσα) της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, στο νότιο τμήμα στους πρόποδες της Βίτοσα.

Ελληνική απόβαση στην Σόφια

Η επένδυση η οποία εκτείνεται σε μία περιοχή 400.000 τ.μ. αφορά στον οικιστικό τμήμα (500 διαμερίσματα και οικίες) και αυτό των γραφείων τα οποία έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο Danaos του εφοπλιστή Γ. Κούστα και στο εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall, συμφερόντων του ομίλου Φουρλή, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Το κόστος δημιουργίας του εμπορικού κέντρου έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ ενώ τα 170 εκατ. ευρώ υπερβαίνει η συνολική επένδυση της Danaos στην περιοχή.

Ελληνική απόβαση στην Σόφια


Πέρα από το IKEA και του Intersport που την ανάπτυξη τους στην γειτονική χώρα έχει ο Όμιλος Φουρλή, ελληνική παρουσία στο εμπορικό κέντρο υπάρχει μέσω της Notos Com η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της έξοδο εντός Ελλάδας σε επίπεδο πολυκαταστήματος. Παρουσία έχει και ο όμιλος Vivartia μέσω Flocafe καθώς και αρκετά ακόμη μεμονωμένα ελληνικά καταστήματα.


SHARE:

24Media Network