Εμπορικά κέντρα: Τι είδαμε τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας

Εμπορικά κέντρα: Τι είδαμε τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας
Δευτέρα 18 Μαΐου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων

Ανοικτά είναι από σήμερα τα εμπορικά κέντρα, που είχαν λειτουργήσει για τελευταία φορά στις 13 Μαρτιου. Με μάσκες όλο το προσωπικό των καταστημάτων, ενώ σε κάθε είσοδο υπάρχουν αντισηπτικά

Στις 10:00 το πρωί άνοιξαν τις πόρτες τους για τους καταναλωτές τα εμπορικά κέντρα στη χώρα, μετά από 2 μήνες κατά τους οποίους είχε ανασταλεί η λειτουργία τους, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Από νωρίς το πρωί, οι υπάλληλοι βρίσκονταν στον χώρο κάνοντας προετοιμασίες, ενώ σε ορισμένα καταστήματα είχαν δημιουργηθεί μικρές ουρές απο κόσμο που περίμενε το άνοιγμα τους.

Δευτέρα 18 Μαΐου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων

 

“Περιμένουμε να έρθει αρκετός κόσμος, μετά από δύο μήνες που ήμασταν κλειστά” είπε στο News 24/7 μια από τις εργαζόμενες σε κατάστημα ρούχων στο Mall στον Άγιο Δημήτριο. “Είμαστε έτοιμοι και για την προστασία του προσωπικού και των πελατών. Έχουμε βάλει σημάδια για να τηρηθούν οι σωστές αποστάσεις μέσα στο κατάστημα, ενώ θα τηρηθεί ο αριθμός ατόμων που επιτρέπονται. Επίσης υπάρχουν αντισηπτικά για όσους εισέρχονται”, συμπλήρωσε.

Στα μέτρα προστασίας προβλέπεται ότι πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, και ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων, είναι ένας πελάτης ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Δευτέρα 18 Μαΐου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων

 

Πιο συγκεκριμένα:

σε κατάστημα εμβαδού κυρίως χώρου 18 τ.μ. επιτρέπονται 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες).

σε κατάστημα εμβαδού κυρίως χώρου 50 τ.μ. επιτρέπονται 4 άτομα για την επιφάνεια έως τα 20 τ.μ.+3 άτομα για την επιφάνεια από τα 20 τμ έως τα 50 τμ, δηλαδή 7 συνολικά άτομα εργαζόμενοι και πελάτες

σε κατάστημα εμβαδού κυρίως χώρου 130 τ.μ. επιτρέπονται 12 άτομα για την επιφάνεια έως τα 100 τ.μ. + 2 άτομα για την επιφάνεια από 100 έως 130 τ.μ., συνολικά 14 άτομα εργαζόμενοι και πελάτες

άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα ισχύει το κριτήριο επιπέδων,  ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.

Σε ότι αφορά το ωράριο λειτουργίας θα ξεκινά στις 10 π.μ. ενώ προβλέπεται η διεύρυνση του κατά περίπτωση.

Ακόμη, οδηγίες για το πως θα δοκιμάζουν οι πελάτες τα ρούχα, έχουν δημοσιευτεί από την ΕΙΝΑΠ:

– Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις.

– Πρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν-Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας, να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.

– Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.

– Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.

– Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.

– Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα