Εξαγορά ελληνικής start up από το Facebook

Εξαγορά ελληνικής start up από το Facebook
Meta istock

Είσοδος της Meta στον εγχώριο τεχνολογικό κλάδο, με την εξαγορά του 100% ελληνικής start up.

Μετά τις εξαγορές των Viva και Mantis από διεθνή κεφάλαια αλλά και τις επιμέρους απορροφήσεις εταιρειών από τις ελληνικές εταιρείες Obrela, Entersoft και Epsilon Net μια ακόμη επιχειρηματική συμφωνία που αφορά στον ελληνικό τεχνολογικό χώρο βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platform Inc έχει έρθει σε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της ελληνικής start up Accusonus. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αποτίμηση της ελληνικής εταιρείας κινείται πέριξ των 70-100 εκατ.ευρώ και αποτελεί ίσως την πρώτη κίνηση που αφορά την επέκταση της Meta στην ελληνική αγορά τεχνολογιών.

Σημειώνεται πως μέτοχοι της Accusonus είναι οι ιδρυτές της Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Μιχάλης Τζάννες, καθώς και το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη.

Η Accusonus δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στην Πάτρα όπου διατηρεί γραφεία ενώ η έδρα της είναι στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. H ελληνική startup εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο, και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα λογισμικού για να εκδημοκρατίσει την παραγωγή ηχητικού περιεχομένου και βίντεο. Tο software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών. Τα προϊόντα τους (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα